Thursday, 28 March, 2024

Προτάσεις της ομάδας Σκυ-Δρασις για το κυκλοφοριακό

Στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης της ομάδας ΣΚΥ-ΔΡΑΣΙΣ, αναφέρονται προτάσεις για το κυκλοφοριακό στην πόλη:

Η κυκλοφοριακή αγωγή είναι από τα σημαντικότερα θέματα μιας πόλης. Ειδικότερα οι διαβάσεις πεζών και ο σεβασμός τους είναι δείγμα Παιδείας και κουλτούρας του καθενός μας.
Στη Σκύδρα τα τελευταία χρόνια δημιουργήθηκαν διαβάσεις και γίνεται προσπάθεια καθιέρωσης τους στη συνείδηση πεζών και οδηγών.
Παρατηρούμε όμως ότι το βάψιμο τους μόνο δεν αρκεί. Πέραν του ότι απαιτείται πολύ συχνό βάψιμο, καθώς σύντομα ξεθωριάζουν, για έναν οδηγό που διασχίζει π.χ. τον δρόμο της Παύλου Μελά και κινείται με 40-50 χιλ/ώρα είναι δύσκολο να σταματήσει απότομα όταν ξαφνικά βλέπει τελευταία στιγμή τις γραμμές της διάβασης.
Σίγουρα στους δρόμους του κέντρου που οι ταχύτητες είναι πιο μικρές (20-30 χιλ/ώρα) τα πράγματα είναι καλύτερα.Όποιος καθήσει όμως λίγα λεπτά στις διαβάσεις του 1ου Δημοτικού Σχολείου,του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού και του ΚΕΠ,επί της Παύλου Μελά,θα καταλάβει ότι στην ουσία οι διαβάσεις δεν υφίστανται. Τί προτείνουμε; Σήμανση.
Σήμανση που λείπει γενικότερα από την πόλη μας. Σε όλες τις σύγχρονες πόλεις και όχι μόνο, τοποθετούνται κάποια μέτρα πριν οι πληροφοριακές πινακίδες της φωτογραφίας που προειδοποιούν εγκαίρως τον οδηγό ότι παρακάτω έχει διάβαση όποτε πρέπει να μειώσει προληπτικά ταχύτητα.
Η ΣΚΥ-ΔΡΑσις έχει καταθέσει ήδη την πρόταση-αίτηση αυτή στον Δήμο και ευελπιστούμε να γίνει δεκτή και σύντομα πράξη.Κι αυτό γιατί και δεν κοστίζουν και πάρα πολύ 20-30 πινακίδες αλλά και γιατί η ασφάλεια όλων είναι άμεση προτεραιότητα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου