Thursday, 28 March, 2024

Πρωτιά Μεϊμαράκη, «αέρας» Κυριάκου για δεύτερη θέση

Πρωτιά του κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη, με ποσοστά που κυμαίνονται πάνω από το 40% δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα από τις εκλογές της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και προβολές εκλογολόγων που παρακολουθούν τη ροή αποτελεσμάτων που φθάνουν στη Συγγρού, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης μοιάζει να έχει τις περισσότερες πιθανότητες προκειμένου να κατακτήσει τη δεύτερη θέση, που οδηγεί στο β’ γύρο, έχοντας καθαρή διαφορά από τον κ. Απόστολο Τζιτζικώστα.
Στην τέταρτη θέση, με το ποσοστό του να κυμαίνεται στο όριο του 10% φέρεται να κινείται ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης.
Οσο μάλιστα ενσωματώνονται στο τελικό αποτέλεσμα τα τμήματα της Αττικής, τόσο αυξάνονται οι ψήφοι υπέρ των κ.κ. Μεϊμαράκη και Μητσοτάκη, ενώ δεν αποκλείεται, εφόσον ο δεύτερος καταγράψει ισχυρή απήχηση, η διαφορά του από τον τέως πρόεδρο της Ν.Δ. να μειώνεται, καθιστώντας διεκδικήσιμη την προεδρία της ΝΔ στον β’ γύρο. Άλλωστε, κύκλοι του κ.Μητσοτάκη αναφέρουν τα εξης: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ειναι στο 30%. Η διαφορά ειναι πολυ μικρότερη απο αυτή που λέγεται και γράφεται. Παμε στο Β´ γυρο και θα κερδίσουμε τη Ν.Δ.».
Από την πλευρά του, το περιβάλλον του κ. Τζιτζικώστα ισχυρίζεται ότι ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκεται στη δεύτερη θέση, υποστηρίζοντας ότι μέχρι στιγμής ο Ευ. Μεϊμαρακης μετρά 16.500 ψήφους, ο Απ.Τζιτζικώστας 10.650,ο Κυρ. Μητσοτάκης 8.400 και ο Αδ. Γεωργιάδης 3.050.
Εντωμεταξύ, έχουν κλείσει 544 εκλογικά τμήματα ενώ σε 707 συνεχίζεται η ψηφοφορία.
Τα στελέχη της ΚΕΦΕ παραλαμβάνουν αποτελέσματα με φαξ από εκλογικά κέντρα που έχουν κλείσει, ενώ ταυτόχρονα τα αποτελέσματα αποστέλλονται online μέσω ηλεκτρονικών ταμπλετών που έχουν σε κάθε εκλογικό κέντρο οι εκλογικοί αντιπρόσωποι.
Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι στην Έδεσσα, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης συγκεντρώνει 374 ψήφους, ο Απόστολος Τζιτζικώστας 262, ο Κυριάκος Μητσοτάκης 202 και ο Άδωνις Γεωργιάδης 72.

Πρωτιά Μεϊμαράκη, «αέρας» Κυριάκου για δεύτερη θέση

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου