Saturday, 20 April, 2024

Πρωτιά του Γυμνασίου Κρύας Βρύσης, στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Μαθηματικής Λογικής

Ολοκληρώθηκε ο 2ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός ΜΔ-ΜΛΥΣ-Μαθηματικής Λογικής και Υπολογιστικής Σκέψης «Alan Turing» 2022-2023

Η τελευταία εκδήλωση του ΠΕ.Κ.Ε.Σ Δυτικής Ελλάδας με το αρχικό θεσμικό πλαίσιο ολοκληρώθηκε το Σάββατο 6 Μαΐου 2023 στην Πάτρα με την επιτυχή διεξαγωγή του 2ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού-Μαθηματικής Λογικής και Υπολογιστικής Σκέψης.

Οι 129 καλύτεροι Μαθητές από τους 4000 που πήραν μέρος στον προκριματικό, εκπαιδευτικοί, γονείς, πολίτες μαζί με την επιστημονική, την οργανωτική και την τεχνική ομάδα του διαγωνισμού βρέθηκαν στην Πάτρα. Από την Κρήτη μέχρι την Πέλλα-με το Γυμνάσιο της Κρύας Βρύσης “Τ. Αγαπηνός”-την Κομοτηνή, τη Ρόδο, τη Κω και τη Λέρο, τα Ιωάννινα, τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, και άλλες περιοχές της Ελλάδας για να συνεργαστούν και να επιλύσουν γρίφους (ψηφιακούς και αναλογικό).

Στον Διαγωνισμό, συμμετείχαν στην προκριματική φάση περίπου 4.000 μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία. Από αυτούς επικράτησαν 117 μαθητές που πέρασαν στην ημιτελική φάση, ενώ βραβεύτηκαν οι 27 μαθητές που διακρίθηκαν στην τελική φάση (9 μαθητές Δημοτικού, 9 μαθητές Γυμνασίου και 9 μαθητές Λυκείου). 

Για το Γυμνάσιο της Κρύας Βρύσης, η πρώτη ομάδα (1η πανελλαδικά στον προκριματικό) πέρασε και στην τρίτη φάση-στον τελικό, όπου και κατέκτησε την 5η θέση πανελλαδικά!

Αλλά και η δεύτερη ομάδα (6η πανελλαδικά στον προκριματικό) απέδειξε ξανά την αξία της, κερδίζοντας στα επιτραπέζια παιχνίδια γρίφων και γνώσεων όλες τις υπόλοιπες ομάδες που είχαν μείνει εκτός τελικού, κερδίζοντας για το σχολείο μας εκπαιδευτικά παιχνίδια!Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, που πραγματικά ήταν μια γιορτή του Πνεύματος, μια γιορτή του Σχολείου της Κριτικής και Δημιουργικής Σκέψης!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου