Saturday, 20 April, 2024

Πρωτοβουλία για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων, με τη συμμετοχή του δήμου Έδεσσας

Ο Δήμος Έδεσσας συμμετέχει στο δίκτυο των Δήμων της χώρας, που έχουν ποντιακές κοινότητες.

Και μάλιστα, είναι από τα ιδρυτικά του μέλη.

Πρώτος στόχος του δικτύου είναι η από κοινού προσπάθεια για τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, με πρωτοβουλίες που θα αναπτυχθούν στο άμεσο μέλλον.

Χτες στη Θεσσαλονίκη έγινε η πρώτη ενημερωτική ημερίδα του Δικτύου, στην οποία συμμετείχε ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου. Σε αυτήν αναπτύχθηκαν όλες οι προτάσεις για την λειτουργία του δικτύου, ενώ έγινε γνωστό ότι σε αυτό θα συμμετέχουν και Έλληνες Δήμαρχοι που εκλέγονται στο εξωτερικό.

Παράλληλα, συζητήθηκε και ο τρόπος που θα διοργανωθούν οι φετινές εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού από τους Τούρκους (19 Μαΐου) αλλά και τα 100 χρόνια μνήμης από τη γενοκτονία του Μικρασιατικού Ελληνισμού.

Για το συγκεκριμένο θέμα, ο Δήμαρχος μας είπε: «Η Έδεσσα συμμετέχει σε αυτό το δίκτυο, έχοντας κατά νου, ότι είναι ιερό το χρέος για την αναγνώριση αυτής της γενοκτονίας, προκειμένου να αναπαυτούν χιλιάδες αθώες ψυχές. Παράλληλα, σε συνεργασία με τους τοπικούς προσφυγικούς μας συλλόγους, που διακρίνονται για την δυναμική τους, θα γίνουν οι πρέπουσες εκδηλώσεις για να αποδοθούν οι ανάλογες τιμές σε δύο γεγονότα, με την πεποίθηση ότι ποτέ δεν θα επιτρέψουμε να ξανασυμβούν».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου