Friday, 29 March, 2024

Πρωτοβουλία Ηλία Πλιόγκα: Κλινική covid στο Νοσοκομείο Βέροιας

Ο Τομέας Υγείας ΝΟΔΕ Ημαθίας συγχαίρει και επίσημα πλέον τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου που για μια ακόμη φορά

στάθηκε άξιος και ενέργησε πιο μπροστά από τα γεγονότα ώστε να θωρακίσει τον νομό και τους πολίτες του από τον εχθρό covid-19 όποτε και αν αυτό χρειαστεί.

Εξάλλου, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα και με περιορισμένο προϋπολογισμό, ο κ. Πλιόγκας απέδειξε ότι μπορούν να επιτευχθούν πολλά με συνέπεια, όραμα και σκληρή δουλειά… με απόφαση του, από τη Δευτέρα, θα λειτουργήσει Κλινική covid, για νοσηλεία έως και 20 ασθενών, στο Νοσοκομείο Βέροιας.
Σε συνολική αναδιάρθρωση χώρων και κλινικών του Νοσοκομείου Βέροιας ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει μια κλινική covid, με 5 θαλάμους και τρεις χώρους για το προσωπικό, προχώρησε η Διοίκηση του Νοσοκομείου, με πρωτοβουλία και απόφαση του διοικητή Ηλία Πλιόγκα, διαβλέποντας την “μπόρα” που έρχεται.
Έτσι, από τις 22 Αυγούστου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες μετατροπής της πρώην Ορθοπεδικής κλινικής σε κλινική covid, παρότι δεν υπήρχε οδηγία. Ωστόσο σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης και για την περίπτωση που θα πρόκυπτε ανάγκη, «ετοιμάστηκε ο χώρος , πέρα από εσωτερικές νοοτροπίες και αντιλήψεις που θα λειτουργούσαν ανασταλτικά», όπως δηλώνει ο κ. Πλιόγκας.
Οι εργασίες περιλάμβαναν μεταφορά υλικών, αναδιάταξη χώρων, μετατροπές, και απαραίτητες προσθήκες ώστε να απομονωθούν οι θάλαμοι και να ενισχυθούν οι υποδομές.
Τέλη Αυγούστου, ομάδα νοσηλευτών του Νοσοκομείου Βέροιας μετέβησαν στην κλινική covid του ΑΧΕΠΑ για εκπαίδευση και αποτύπωση του πρωτοκόλλου λειτουργίας και από σήμερα, Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, η κλινική covid του Νοσοκομείου Βέροιας, άρτια εξοπλισμένη, όπως δηλώνει ο διοικητής, μπαίνει σε λειτουργία, για νοσηλεία έως και 20 ασθενών θετικών στο ιό, ενώ οι πάσχοντες που θα χρειάζονται διασωλήνωση θα μεταφέρονται σε ΜΕΘ Νοσοκομείων αναφοράς. Ο ίδιος δηλώνει: “Ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό, ένα σώμα-μια μεγάλη δύναμη, όλοι έτοιμοι στη μάχη για τη στήριξη των πολιτών στον αγώνα για τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας. Προχωράμε”.

 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου