Friday, 29 March, 2024

Πρόγραμμα πρόληψης Στοματικής Υγείας στα σχολεία της Πέλλας

Στα πλαίσια της κοινωνικής μέριμνας του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πέλλας, όπως κάθε χρόνο τα τελευταία 7 χρόνια, με την έναρξη του νέου σχολικού έτους, θα ξεκινήσει το Πρόγραμμα Πρόληψης της Στοματικής Υγείας. Το Πρόγραμμα εγκρίνεται κάθε χρόνο από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων και την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, οργανώνεται από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ν. Πέλλας και πραγματοποιείται από τους εθελοντές οδοντιάτρους χωρίς κανένα οικονομικό όφελος.

Κατά τις επισκέψεις των οδοντιάτρων στα σχολεία, γίνεται εξέταση των μαθητών, καταγραφή της στοματικής κατάστασής τους προς ενημέρωση των γονέων, διδασκαλία βουρτσίσματος με οδοντόβουρτσες και οδοντόπαστες που προμηθευόμαστε από την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και παρουσίαση των νόσων των δοντιών και των ούλων με οπτικοακουστικά μέσα.

Την περασμένη σχολική χρονιά εξετάστηκαν πάνω από 1.000 παιδιά νηπιαγωγείων και δημοτικών σε όλο το νομό από τους εθελοντές οδοντιάτρους, με υπεύθυνες του Προγράμματος τις κυρίες Μπόσνα Πετρούλα και Στάχταρη – Πλιόγκα Αγνή.

Την περιοχή της Αλμωπίας  κάλυψαν οι εξής εθελοντές οδοντίατροι: Δεμίρης Πρόδρομος, Καλτσάς Χρήστος, Μίσιου Κυριακή, Μπόσνα Πετρούλα, Μπόσνα Συμεωνία, Παπαπέτρου Δημήτριος, Πασόη Ελισσάβετ.

Τα σχολεία στην περιοχή του Δήμου Γιαννιτσών και Κρύας Βρύσης επισκέφθηκαν οι: Ζαμπριάνοβα Ντιάνα, Καραστρατής Φώτιος, Κουπαρανίδης Δήμος, Ξιούφης Αθανάσιος, Παραλικάκη Στεφανία, Στάχταρη – Πλιόγκα  Αγνή και Ταφραλίδης Νικόλαος.

Την περιοχή της Έδεσσας ανέλαβαν οι: Βλαδίτσης Σταύρος, Κατεβαίνη Μαρία, Σταλίκας Μιλτιάδης, Τενεκετζή Ελένη.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους εθελοντές οδοντιάτρους, χωρίς την συμβολή των οποίων δεν θα μπορούσε να διεξαγχθεί το Πρόγραμμα Πρόληψης.

Επιπλέον, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς την υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κα. Φράγκου Μπέττυ, την Ε.Ο.Ο., την Προοπτική – Colgate και τους Διευθυντές και Εκπαιδευτικούς των σχολείων για την πολύτιμη βοήθειά τους και την αγαστή συνεργασία μας.

Ευελπιστούμε και τη νέα χρονιά να συνεχίσουμε με επιτυχία το πρόγραμμα, που πραγματοποιείται με συνέπεια και υπευθυνότητα από το 2008 χωρίς καμία οικονομική βοήθεια από το κράτος.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος                                                                    Ο Γεν. Γραμματέας

 Π. Μπόσνα                                                                         Μ. Σταλίκας

Πρόγραμμα πρόληψης Στοματικής Υγείας στα σχολεία της Πέλλας

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου