Thursday, 25 April, 2024

Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δ. Βερβεσός από τα Γιαννιτσά: Η κυβέρνηση επιχειρεί να ελέγξει την αυτονομία μας

Σημαντικά και ηχηρά μηνύματα από τα Γιαννιτσά, πριν τη συνεδρίαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας (vid)

Το μεσημέρι του Σαββάτου 1 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στην πόλη των Γιαννιτσών, στο ξενοδοχείο «Πέλλα» αρχικά και στη συνέχεια στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Πέλλας, η συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας και η συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής του 14ου Πανελλήνιου Συνεδρίου.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δ. Βερβεσός από τα Γιαννιτσά: «Η κυβέρνηση επιχειρεί να ελέγξει και να χαλιναγωγήσει την αυτονομία και την αυτοτέλεια του δικηγορικού κόσμου…»

Δείτε  το βίντεο

​Η Συντονιστική Επιτροπή συζήτησε θέματα μείζονος σημασίας για τη δικηγορία και ιδίως για την ανεξαρτησία των Δικηγορικών Συλλόγων και των Δικηγόρων, που αποτελεί τη λυδία λίθο σε ένα κράτος δικαίου και ουσιώδη συνιστώσα της Ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, όπως ανέφερε και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα επικριτικός προς την κυβέρνηση και τον κ. Τσακαλώτο λέγοντας ότι δεν τους έχει δεχτεί καν για συζήτηση ενώ άλλα υποσχόταν προεκλογικά. Μιλώντας για το πόθεν έσχες και την ενιαία αρχή πληρωμών δήλωσε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να φιμώσει το φρόνημα των δικηγόρων, να σταματήσει τον κριτικό λόγο απέναντι στην εξουσία, είναι πρωτοφανές να συμβαίνει αυτό, μετά από 100 χρόνια λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος…  δείτε το βίντεο

Για τη Μακεδονία

Ο κ. Βερβεσός τόνισε ότι: «Δεν είμαστε με αυτούς που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το ζήτημα και να περάσουν τις δικές τους αντιλήψεις σε νέους ανθρώπους. Πρέπει να μείνουμε προσηλωμένοι απέναντι στα πάγια εθνικά αιτήματα. Λίγοι έχουν πάρει θέση, όπως πήρε η ολομέλεια των δικηγόρων για το θέμα της Μακεδονίας, μακάρι να το αναδείξουν και άλλοι φορείς όπως εμείς… Από κει και πέρα, εξωτερική πολιτική δε θα κάνουμε…

Δείτε το σχετικό βίντεο με τη δήλωση

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πέλλας, Στάθης Φουντουκίδης εξέφρασε την άποψη του για το Σκοπιανό λέγοντας ότι: «Πρόκειται για μία πολύ κακή συμφωνία. Η πλειονότητα των πολιτών της Πέλλας θεωρεί ότι προσβάλλεται από τη συμφωνία της Πρεσπών. Εμείς υποστηρίζουμε την άποψη αυτή με επιχειρήματα και χωρίς να προκαλέσουμε διχασμό…».

Επιπλέον, τέθηκε το ζήτημα των κτιριακών εγκαταστάσεων για την Έδεσσα και τα Γιαννιτσά και ο κ. Φουντουκίδης μιλώντας για τις απαράδεκτες συνθήκες απονομής δικαιοσύνης σε Ειρηνοδικείο-Πρωτοδικείο Γιαννιτσών, αλλά και τα δικαστήρια της Έδεσσας – επισημαίνοντας το γεγονός ότι δεν υπάρχει καν ασανσέρ ή ράμπα για τα ΑμεΑ, και πολλές ελλείψεις, που κάποιες εξ αυτών θα καλυφθούν το επόμενο διάστημα, πχ θα μπει ανελκυστήρας από την πλαϊνή πλευρά του κτιρίου-δίπλα από το δημαρχείο, … όχι όμως ότι υπάρχει σχεδιασμός για νέο δικαστικό μέγαρο…

​Πριν τη συνέντευξη τύπου και τη συνεδρίαση, στο φουαγιέ του ξενοδοχείου πραγματοποιήθηκε συζήτηση μεταξύ γυναικών προέδρων δικηγορικών συλλόγων και μαθητριών του 1ου ΓΕΛ Γιαννιτσών για τη θέση της γυναίκας στη σύγχρονη εποχή.

Ακολούθως, οι Πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων επισκέφθηκαν το Μουσείο της Πέλλας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου