Thursday, 25 April, 2024

Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Έδεσσας: «Μπήκαμε στο βαθύ… μαύρο»!

«Ο Νομός Πέλλας μπήκε στο… βαθύ κόκκινο και εμείς (το λιανεμπόριο) μπήκαμε στο βαθύ μαύρο» λέει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Έδεσσας Νεκτάριος Ελμαλόγλου.

Ο κ. Ελμαλόγλου μας περιγράφει τι έγινε χθες, μετά την ανακοίνωση για την είσοδο της Πέλλας στην αυστηρή επιτήρηση! «Έμεινα στο κατάστημα μου μέχρι τις 2:30 το πρωί.
Μαζί μου ήταν και συνάδελφοι, που έκλαιγαν με αυτά που συμβαίνουν.
Δεν μπορεί το λιανεμπόριο να αποτελεί το εξιλαστήριο θύμα σε αυτή την κατάσταση. Από τις 52 εβδομάδες κάθε χρονιάς είμαστε κλειστοί τις 30 και πλέον.
Μέχρι που θα πάει όλο αυτό; Το λιανεμπόριο, αποδεδειγμένα έχει κρατήσει ψηλά την σημαία της προστασίας από τον κορονοϊό και κάποιοι πλέον, κάνουν ότι μπορούν για να το αποδεκατίσουν! Αν χάσουμε και το Πάσχα, τότε καλά Χριστούγεννα στα σπίτια μας” είπε, σχολιάζοντας την κατάσταση που δεν πάει άλλο και αυτό είναι προφανές στην αγορά, με πολλά καταστήματα να βάζουν ήδη λουκέτο… Επικρατούν αυτά των υπηρεσιών διαδικτύου και τα καφέ, τύπου ντελίβερι, που αυξάνονται ενώ όλα τα υπόλοιπα, ενδυμάτων, υποδημάτων, κλπ, κλείνουν και επιβιώνει το e-shopping. Τώρα, αν υπάρχει κάποιο σχέδιο με όλο αυτό το πακέτο προγραμμάτων… «κάντε διαδικτυακές σελίδες»… σίγουρα για να δίνεται επιδότηση έως 5.000 ευρώ, δεν μάθαμε ποτέ, ειδικά στη χώρα μας, να μας χαρίζει κανείς κάτι χωρίς αντάλλαγμα. Το αντάλλαγμα θα είναι να σβήσουν οι τοπικές επιχειρήσεις και να παραμείνουν τα μεγάλα εμπορικά και τα e-shop!

Σίμος Σλατίνης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου