Saturday, 20 April, 2024

Πρ. διευθυντής Χειρουργικής Έδεσσας, Θωμάς Χρυσίδης: “Δεν περίμενα να ζήσω τον κανιβαλισμό του Νοσοκομείου”

Ο πρώην διευθυντής της Χειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου της Έδεσσας, Θωμάς Χρυσιδης (σ.σ. κορυφαίος χειρούργος) με αφορμή

τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα, στο Νοσοκομείο της Έδεσσας, που υπηρέτησε για πολλά χρόνια, με ανακοίνωση του που δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοιν. δικτύωσης, σχολιάζει το όλο θέμα ως εξής:
“Νοσοκομείο Έδεσσας. Μετά από 29 χρόνια που εργάστηκα στο ΓΝ Έδεσσας, δεν περίμενα ότι θα το ζήσω αυτό. Τον κανιβαλισμό του Νοσοκομείου μας. Έχουμε τέταρτο κύμα της πανδημίας, την έξαρση. Από αυτά που διάβασα βασικό επιχείρημα υπέρ της μετακίνησης των δυο ιατρών της ΜΕΘ και αναστολής της λειτουργίας της είναι τα έξι κρεβάτια ΜΕΘ στα Γιαννιτσά και μόνο τρία στην Έδεσσα. Στην πρώτη έξαρση της πανδημίας έχουν αναπτυχθεί πολλά κρεβάτια ΜΕΘ (δεν γνωρίζω τον ακριβή αριθμό, νομίζω δέκα). Η λύση θα ήταν να ενεργοποιηθούν κάποια από αυτά. Να θυμηθούμε κάποια πράγματα. Η ΜΕΘ του ΓΝ Έδεσσας δημιουργήθηκε το 1990, νομίζω πρώτη σε επαρχιακό Νοσοκομείο της χώρας και γράφω επαρχιακό για να μην υπάρχει σύγχυση εάν το ονομάσω “της περιφέρειας” όπως είναι το σωστό. Για 30 χρόνια προσέφερε ασπίδα ασφαλείας στους πολίτες της Εδεσσας, της Σκύδρας και της Αλμωπίας. Πραγματοποιούνταν βαριές ογκολογικές επεμβάσεις και αντιμετωπιζόταν τραυματίες από τροχαία. Οι κλινικές του παθολογικού τομέα ανέπτυξαν αξιόλογες επιστημονικές δραστηριότητες. Όλοι μαζί νιώθαμε μεγάλη σιγουριά και οι ασθενείς της περιοχής απολάμβαναν καλού επιπέδου δευτεροβάθμια νοσοκομειακή φροντίδα. Τώρα όλα αυτά θα αλλάξουν με μια μονοκονδυλιά. Η διοίκηση του Νοσοκομείου στα Γιαννιτσά, η ΥΠΕ θα έπρεπε να φροντίσουν για την στελέχωση του Νοσοκομείου και όχι να μετακινούνται απλός γιατροί από Έδεσσα αφήνοντας μεγάλο κενό στην φροντίδα ασθενών τριών δήμων. Οι δημοτικές αρχές και οι φορείς της πόλης προσπαθούν αλλά πολύ δύσκολα αλλάζουν αυτές οι καταστάσεις. Γενική εικόνα είναι ότι η Έδεσσα έμεινε σε όλα απέξω. Οδικοί άξονες, κάθετοι Εγνατίας σε προγραμματισμούς και υποσχέσεις. Το φυσικό αέριο πλησιάζει αλλά δεν έφτασε. Ο προαστιακός έμεινε στα όνειρα και η εικόνα του Σ. Σταθμού θλιβερή με χόρτα και σκουριασμένα βαγόνια. Το παγκόσμιο 5G σταμάτησε στα Γιαννιτσά. Από τα λίγα καλά που είχαμε ήταν η ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας. Τι απομένει; Να μεταφέρουν τους Καταρράκτες Έδεσσας στους λόφους πάνω από τα Γιαννιτσά. Κουράγιο συμπολίτες”!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου