Saturday, 20 April, 2024

Πόρισμα καταπέλτης κατά Αρβανιτίδη για φοροδιαφυγή

Το πόρισμα παραπομπής των αδελφών Αρβανιτίδη αφορά φοροδιαφυγή μαμούθ (υπολογίζεται σε άνω των 11 εκατομμυρίων ευρώ) για το 2012

Το «βαρύτατο πόρισμα παραπομπής των αδελφών Αρβανιτίδη στη Δικαιοσύνη, το οποίο συνέταξαν οι αρμόδιες αρχές ελέγχου φοροδιαφυγής, γνωστοποίησε η εταιρεία «Καρυπίδη». Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «το πόρισμα αποτελεί ταυτόχρονα και πανηγυρική δικαίωση του επιχειρηματία Θόδωρου Καρυπίδη».

«Το πόρισμα αφορά φοροδιαφυγή μαμούθ (υπολογίζεται σε άνω των 11 εκατομμυρίων ευρώ) για το 2012 και ενώ ο Θόδωρος Καρυπίδης πάλευε αυτή την υπόθεση επι 1,5 χρόνο τελικά στοιχειοθετήθηκε με έλεγχο και πόρισμα των αρμοδίων οικονομικών αρχών» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «η Δικαιοσύνη ερευνά μηνύσεις της πλευράς Καρυπίδη εναντίον της Αρβανιτίδης (και προσωπικά κατά των αδελφών Αρβανιτίδη), αλλά και εναντίον του τοπικου καταστήματος της Alpha Bank».

Σύμφωνα με τις μηνύσεις «η «Αρβανιτίδης» απέκρυψε μεγάλα χρηματικά ποσά αλλά και εγγυήσεις εκατομμυρίων, τις οποίες εγνώριζε και είχε χειριστεί το τοπικό τραπεζικό κατάστημα στη Βέροια. Η εξαγορά έγινε το 2014 ενώ ένα χρόνο πριν η «Αρβανιτίδης» είχε κατηγορηθεί με μεγάλη δημοσιότητα για νόθευση προιόντων ώστε να εμφανίζονται με γνωστά επώνυμα στα σουπερ μάρκετ. Οι αποκρύψεις των ποσών και οι εγγυήσεις αποκαλύφθηκαν ένα χρόνο μετά την εξαγορά, δηλαδή την άνοιξη του 2015».

voria.gr

Πόρισμα καταπέλτης κατά Αρβανιτίδη για φοροδιαφυγή

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου