Wednesday, 24 April, 2024

Πότε αρχίζουν οι ενδοσχολικές εξετάσεις Λυκείου 2022;

Οι ημερομηνίες των απολυτηρίων εξετάσεων σε Γυμνάσια και Λύκεια

Τα παιδιά επέστρεψαν κανονικά στα σχολεία μιας και οι διακοπές του Πάσχα τελείωσαν.

Η επιστροφή των μαθητών στα θρανία έγινε και στη συνέχεια τους περιμένουν οι ενδοσχολικές και απολυτήριες εξετάσεις ενώ οι Πανελλαδικές εξετάσεις αρχίζουν στις 3 Ιουνίου.

Τα γυμνάσια θα κλείσουν τα σχολεία όπως το 2019. Την Τετάρτη 29 Μαΐου 2019, έληξαν τα μαθήματα στα γυμνάσια. Αφού φέτος δεν υπήρξε παράταση, τα γυμνάσια κλείνουν για εξετάσεις όπως το 2019. Έτσι η λήξη μαθημάτων στα γυμνάσια θα γίνει στις 30 Μάη. Αμέσως μετά θα ξεκινήσουν οι ενδοσχολικές και απολυτήριες εξετάσεις.

Στα τέλη Μαΐου αρχίζουν οι προαγωγικές εξετάσεις στην πρώτη και δευτέρα Λυκείου αλλά και όλο το Γυμνάσιο. Σε ό,τι αφορά στις εξετάσεις των γυμνασίων που πραγματοποιούνται από την πρώτη έως και τις 15 Ιουνίου, προκύπτει ότι τα 7 μαθήματα θα εξεταστούν σε έξι ημέρες, που απομένουν κενές, καθώς τις υπόλοιπες θα διενεργούνται οι Πανελλαδικές Εξετάσεις, οι οποίες πραγματοποιούνται νωρίτερα. Οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών της Α΄ και Β΄ τάξης των Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. διεξάγονται από τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2022 έως την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022. Η ημερομηνία έκδοσης αποτελεσμάτων ορίζεται το αργότερο την Τρίτη 21 Ιουνίου 2022.

Οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών/τριών της Γ΄ τάξης Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ., διεξάγονται από τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2022 έως την Τρίτη 31 Μαΐου 2022. Η ημερομηνία έκδοσης αποτελεσμάτων ορίζεται το αργότερο την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022. Το ίδιο θα συμβεί και για τις εξετάσεις Λυκείων. Η ημερομηνία λήξης μαθημάτων για τα Γενικά Λύκεια ορίζεται την Παρασκευή 20 Μαΐου 2022, ημερομηνία κατά την οποία δεν διεξάγεται διδασκαλία και ο Σύλλογος Διδασκόντων αποφασίζει για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης.

Σε ό,τι αφορά στις εξετάσεις στα γυμνάσια, μπορεί να δώσουν δύο μαθήματα σε μία ημέρα. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία θα κλείσουν για το καλοκαίρι στις 15 Ιουνίου, ενώ η λήξη των μαθημάτων στα γυμνάσια είναι προγραμματισμένη για τις 30 Μαΐου.

Όλες οι τάξεις των γενικών και επαγγελματικών ημερήσιων και εσπερινών λυκείων θα κλείσουν για μαθήματα από τις 20 Μαΐου.

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τα Γενικά Λύκεια θα ξεκινήσουν στις 3 Ιουνίου και στα ΕΠΑΛ μια ημέρα νωρίτερα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου