Tuesday, 19 March, 2024

Πότε θα ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια

Την ώρα που το λιανεμπόριο ανοίγει ξανά, χιλιάδες μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων αγωνιούν για το άνοιγμα των σχολείων

Η βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας τις τελευταίες μέρες γεννά αισιοδοξία ότι οι λοιμωξιολόγοι θα ανάψουν πολύ σύντομα το πράσινο φως για το άνοιγμα Λυκείων και Γυμνασίων. Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι…
Οι επιδημιολόγοι θεωρούν ότι είναι μεγάλο ρίσκο να πάρουν μια τέτοια απόφαση πριν να έχουν στα χέρια τους τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα προκύψουν μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου.
Θέλουν να δουν αν το ιικό φορτίο θα αυξηθεί ή όχι για να πάρουν και την ανάλογη απόφαση. Αν έχουμε αύξηση των κρουσμάτων τότε το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων θα πάρει νέα παράταση.
Αν τα δεδομένα δείξουν ότι η πανδημία παραμένει υπό έλεγχο και η αύξηση των κρουσμάτων είναι μικρή τότε το άνοιγμα θα γίνει στις 25/1.
Με τα σημερινά δεδομένα βέβαια η εκτίμηση των λοιμωξιολόγων είναι ότι πολύ δύσκολα θα δούμε άνοιγμα τη συγκεκριμένη ημερομηνία καθώς όλα τα μοντέλα πρόβλεψης δείχνουν ότι το ρίσκο θα είναι μεγάλο και κάθε λάθος μπορεί να αποβεί μοιραίο.
Η πιο ρεαλιστική ημερομηνία και αυτή που έχουν κυκλώσει κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι είναι η Δευτέρα 1/ 2. Αν δεν αλλάξουν δραματικά τα δεδομένα τότε θα δούμε τους μαθητές του γυμνασίου και του λυκείου να επιστρέφουν στα θρανία.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου