Friday, 29 March, 2024

Πώς δανειολήπτρια κατάφερε να σώσει το σπίτι της στο «παρά πέντε» από πλειστηριασμό

H κ. Σοφία, μητέρα 3 παιδιών, μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για το πως κατάφερε να σώσει το σπίτι της από πλειστηριασμό

Τη στιγμή που ο εξωδικαστικός  μηχανισμός προχωράει για τη ρύθμιση με το Δημόσιο, το πρόβλημα με τα funds εξακολουθεί να υπάρχει.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της κ. Σοφίας, μητέρας 3 παιδιών, η οποία ήταν εγγυήτρια για ένα δάνειο το οποίο πήρε ο πρώην σύζυγός της για την δουλειά του. «Εγώ έχω ένα σπίτι 85 τετραγωνικά 25ετίας. Το μόνο περιουσιακό στοιχείο από τους γονείς μου το οποίο έσωσα την τελευταία στιγμή από πλειστηριασμό. Έχω 3 παιδιά, το δάνειο 90.000 ευρώ, το είχε πάρει ο σύζυγος για τη δουλειά του, και είχε βάλει προσημείωση το σπίτι μου. Εγώ είχα μπει εγγυήτρια στο δάνειο και δεν μπορούσα να πιστέψω ότι θα κινδυνεύσω να μείνω στον δρόμο μόνη με τα τρία παιδιά μου. Έμαθα πριν κάτι μήνες ότι το δάνειο πουλήθηκε σε fund και ότι θα ανέβει στην πλατφόρμα του πλειστηριασμού. Όπως καταλαβαίνετε με έπιασε πανικός, ήμουν μόνη, ο πρώην σύζυγος ούτε αυτός μπορούσε να πληρώσει», ανέφερε αρχικά.

Και συνέχισε η κ. Σοφία: «Επικοινώνησα με το fund και μου ζήτησαν προκαταβολή 33.000 ευρώ και μάλιστα άμεσα. Πληρώναμε κανονικά την δόση του δανείου, αλλά η εταιρεία δεν πήγαινε καλά, πτώχευσε. Βάζαμε κάποιο ποσό, όχι όμως αυτό που ζήταγε η τράπεζα. Έως τώρα είχαμε πληρώσει 40.000 ευρώ. Μου ζήτησαν 33.000 ευρώ και όταν τους είπα ότι δεν μπορώ να πληρώσω γιατί έχω 3 παιδιά και είμαι διαζευγμένη μου είπαν πολύ απλά να ζητήσω από φίλους και γνωστούς».

Τι πέτυχε με τον εξωδικαστικό;

«Είχα ακούσει για τον εξωδικαστικό μηχανισμό, ήταν σανίδα σωτηρίας για μένα, μπήκα στην πλατφόρμα, μπήκα ως εγγυήτρια στο δάνειο και ο πρώην σύζυγός μου ως αστικός οφειλέτης και αυτή τη στιγμή μένω στο σπίτι μου. Πέτυχα με τον εξωδικαστικό μία καλή ρύθμιση, χωρίς προκαταβολή, κάτι που μπορώ να αποπληρώσω μέχρι τα 20 χρόνια. Μία δόση στην ουσία χωρίς προκαταβολές. Μέσα σε δυο μήνες είχα απάντηση. Επειδή είχα επικοινωνήσει μετά από δυσκολία με τα fund, με έπαιρναν τηλέφωνα από τα fund. Τον εξωδικαστικό τον έκανα μέσω λογιστή και δικηγόρου. Μου είπαν επίσης ότι εάν δε μπορώ να βρω τα 33.000 ευρώ η άλλη λύση είναι να πουλήσω το ακίνητο», δήλωσε η εγγυήτρια σε δάνειο.

in.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου