Friday, 29 March, 2024

Πώς και πότε θα ανοίξουν τα σχολεία – Νέες οδηγίες για τα δημοτικά σχολεία

Ετοιμάζονται οι υγειονομικές αρχές για το άνοιγμα των σχολείων ενώ οι ειδικοί του υπουργείου Υγείας είναι σε έντονο προβληματισμό

για τις εισηγήσεις που θα πρέπει να κάνουν στην κυβέρνηση. Το άνοιγμα των σχολείων μοιάζει με γρίφο προς ώρας, αφού τα κρούσματα του κορονοϊού παραμένουν στα ύψη ενώ η κατάσταση στο ΕΣΥ εξακολουθεί να είναι οριακή.
Παρότι η κυβέρνηση ιδανικά θα ήθελε να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης μαζί, μέχρι στιγμής οι ειδικοί δεν έχουν καταλήξει οριστικά αφού αναμένουν τις επόμενες ημέρες να διαπιστώσουν εάν οι επιδημιολογική κατάσταση της χώρας το επιτρέπει. Το βέβαιον είναι ότι τα σχολεία θα ανοίξουν με απόλυτη και αυστηρή τήρηση των μέτρων, ενώ στο τραπέζι των συζητήσεων παραμένει και το σενάριο της εναλλάξ παρουσίας των μαθητών στο σχολείο, όπως αναφέρει το ethnos.gr.
Όσο πέφτει το επιδημιολογικό φορτίο στην κοινότητα, τόσο πιο ασφαλές γίνεται το σχολικό περιβάλλον
«Στην εισήγηση των επιδημιολόγων για το κλείσιμο των σχολείων, δεν έπαιξε ρόλο η μετάδοση εντός των σχολικών αιθουσών, η οποία ήταν πολύ περιορισμένη, όπως είδαμε τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Ρόλο έπαιξε το ενδεχόμενο, λόγω επιβάρυνσης στην κοινότητα, να μεταφερθεί ο ιός από το οικογενειακό περιβάλλον στο παιδί και μετά από το παιδί στο σχολείο. Πέφτοντας το επιδημιολογικό φορτίο στην κοινότητα, γίνεται ακόμη πιο ασφαλές το σχολικό περιβάλλον», ανέφερε ο κ. Πέτσας.
Στοχευμένα τεστ στα παιδιά πριν ανοίξουν τα σχολεία
«Πριν πάντως ανοίξουν τα σχολεία θα θέσουμε σε εφαρμογή ένα σχέδιο στοχευμένων ελέγχων στα παιδιά που είναι στις διάφορες βαθμίδες της εκπαίδευσής μας, προκειμένου να δούμε ποιο είναι το επιδημιολογικό φορτίο στα παιδιά σε σχέση με την κοινότητα. Και μετά θα προχωρήσουμε στο άνοιγμα. Πηγαίνουμε βήμα-βήμα, αλλά θα ανοίξουν τα σχολεία», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Φυσικά, όπως πάντα, το σχέδιο για το άνοιγμα των σχολείων θα εφαρμοστεί, εφόσον δεν υπάρξουν δραματικές ανατροπές εντός των επόμενων 2-3 ημερών.

Διαβάστε περισσότερα στο makthes.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου