Saturday, 20 April, 2024

Πώς προέκυψε το 194 ως…. κρούσματα στην ΠΕ Πέλλας – Θάνατοι άλλων αιτιών καταγράφηκαν ως covid

Τρόμαξε χτες ο κόσμος, με τα 194 κρούσματα που ανακοινώθηκαν στον Νομό Πέλλας.

Είναι όμως έτσι ή κάπως διαφορετικά τα πράγματα;

Δείτε το παρακάτω παράδειγμα:

Στο Νοσοκομείο της Έδεσσας, όπως και στων Γιαννιτσών, καθημερινά, ο άνθρωπος που περνά για να κάνει την εξέταση και να του πάρουν δείγμα, πηγαίνει μετά τις 8 το πρωί. (Κάναμε και το γνωρίζουμε).

Η πλειοψηφία των τεστ στέλνεται στην Κοζάνη, που τα παραλαμβάνει και θα πρέπει να το περάσει στην σειρά προτεραιότητας, αφού δεν εξυπηρετεί μόνο την Πέλλα-και μετά να προχωρήσει στην μοριακή ανάλυση (μπορούμε να φανταστούμε τον μεγάλο όγκο δειγμάτων).

Γνωρίζουμε περίπτωση 17χρονου παιδιού, που έκανε το τεστ την Τρίτη και πήρε (ευτυχώς) το αρνητικό αποτέλεσμα το Σάββατο το πρωί! Το ίδιο συμβαίνει καθημερινά, καθώς τα τεστ γίνονται σωρηδόν (πάνω από 100 ανά νοσοκομείο στην Πέλλα, χώρια στα ιδιωτικά, που γίνονται επιπλέον μοριακά τεστ). Αν γίνει Παρασκευή, όπως σήμερα, τα αποτελέσματα του τριημέρου «συσσωρεύονται» έως τη Δευτέρα και οι σημερινοί αριθμοί πιθανόν αφορούν, εξετάσεις, π.χ. της Τρίτης…

Με άλλα λόγια, ο αριθμός που ανακοινώνεται κάθε μέρα, είναι το σύνολο των τέστ, που έχουν γίνει τουλάχιστον τις τέσσερις προηγούμενες μέρες…

Άρα, ο αριθμός 194, προκύπτει είτε από το περασμένο Σάββατο ή την Κυριακή και ανακοινώνεται ως σύνολο της Πέμπτης, βάσει των στοιχείων που έχει λάβει ο ΕΟΔΥ από την Τετάρτη. Και η διαδικασία συνεχίζεται… Το θέμα είναι ότι κανείς δεν το διευκρινίζει. Όλα αυτά που γράφουμε, δεν είναι αυθαίρετα και προέρχονται από αξιόπιστες πηγές, όπως και δική μας εμπειρία, καθώς κάναμε το τεστ!

Και κάτι τελευταίο. Όταν λέμε κρούσματα, είναι αυτά που νοσούν και όταν λέμε θετικά δείγματα, είναι αυτοί που είναι φορείς ασυμπτωματικοί. Ούτε αυτά δεν διευκρινίζονται στις ανακοινώσεις και δε γίνεται διαχωρισμός.

Συνεχίζουν θάνατοι ηλικιωμένων, να καταγράφονται ως covid

Επιπλέον, υπήρξαν θάνατοι αυτές τις ημέρες στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών- και όχι μόνο- ηλικιωμένων, περί των 90 ετών, με υποκείμενα νοσήματα (εγκεφαλικό και καρδιολογικά) και καταγράφηκαν, ως κύρια αιτία τον covid… (κόλλησαν ναι μεν, όμως δεν ήταν η βασική αιτία θανάτου, παρά η αφορμή μετά από χρόνια νοσήματα, που επιβάρυναν τον οργανισμό). Όπως ανέφερε και ο ίδιος ο κ. Τσιόδρας, προ καιρού, θα έπρεπε να μην υπάρχει η υπερβολή που τρομάζει τον κόσμο και να βρεθεί τρόπος να εκτιμώνται οι ειδικοί δείκτες, διαχωρίζοντας τα δεδομένα…

Δείτε μετά το 3:20

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου