Saturday, 20 April, 2024

«Σεμινάριο οδικής συμπεριφοράς» από τα Ι.ΚΤΕΟ Αλέξανδρος, με τον Αν. Ιαβέρη

Τα Ι.ΚΤΕΟ Αλέξανδρος διοργάνωσαν το απόγευμα της Τετάρτης 8 Μαρτίου 2023, στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών

Σεμινάριο οδικής συμπεριφοράς με ομιλητή τον Αναστάσιο Ιαβέρη (Μαρκουίζο). Την εισήγηση της εκδήλωσης έκανε ο δήμαρχος Πέλλας, Γρ. Στάμκος και ακολούθησε ο διοικητής της Τροχαίας Γιαννιτσών, Β. Πλούγαρλης.Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο προσκεκλημένος Αναστάσιος Ιαβέρης, ο οποίος μίλησε για την ανάγκη αλλαγής της ελληνικής νοοτροπίας και πολιτισμού, με «εκπαίδευση» από μικρή ηλικία…Πρόκειται για το μείζον εθνικό θέμα, όπως ανέφερε, καθώς τα στατιστικά είναι τραγικά,… δεκάδες άνθρωποι σκοτώνονται στους δρόμους κάθε χρόνο, άλλοι τόσοι μένουν με προβλήματα αναπηρίας, και όλο αυτό αποτελεί μια συγκλονιστική «γενοκτονία», καθώς τα νεαρά παιδιά δεν προλαβαίνουν να κάνουν κι αυτά παιδιά… κι έχουμε γίνει μια χώρα γερόντων, που θάβει τα παιδιά της… «Είμαστε κακοί άνθρωποι» όπως είπε ο κ. Ιαβέρης, «γιατί δεν σεβόμαστε τον απέναντι οδηγό, περνάμε με κόκκινο, περνάμε στοπ, δεν λογαριάζουμε κανέναν…».

Οδική ασφάλεια δεν είναι μόνο τα αυτοκίνητα, οι μοτοσικλέτες, τα ποδήλατα και τα πατίνια, αλλά να προβλέπουμε και αυτά που θα συμβούν κατά τη διάρκεια της χρήσης τους», τόνισε και συνέχισε: «Χρειάζεται γνώση των θεμάτων και ενημέρωση. Πρέπει να υπάρχει ένα σύστημα που θα δίνει έμφαση στην εκπαίδευση για να παράγει συνειδητοποιημένους οδηγούς»…

Η εκδήλωση σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία, καθώς η αίθουσα γέμισε από κόσμο. Συγχαρητήρια στο Ι. ΚΤΕΟ Αλέξανδρος για την πρωτοβουλία μιας τέτοιας διοργάνωσης, που έχει να κάνει με την οδική ασφάλεια.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου