Wednesday, 24 April, 2024

Σενάριο για άνοιγμα στα μέσα Μαΐου – Ένα εξάμηνο μέσα!

“Ότι θα ανοίξει, να μην ξανακλείσει”. Αυτό υπαγορεύει το “δόγμα επαναλειτουργίας” βάσει του οποίου σκοπεύει να κινηθεί η κυβέρνηση

η οποία από τις αρχές Απριλίου ενεργοποιεί την επιχείρηση “επιστροφή στην ανάκαμψη”.
Η επιχείρηση προβλέπει σταδιακό άνοιγμα της αγοράς με στόχο μέσα σε έξι εβδομάδες να μην υπάρχει τίποτα (ή σχεδόν τίποτα) κλειστό.
Το 1ο βήμα θα περιλαμβάνει το άνοιγμα του λιανεμπορίου-καθώς αυτό προκαλεί και τις μεγαλύτερες ζημιές στον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά και στην οικονομία συνολικότερα- το 2ο βήμα θα περιλαμβάνει το άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικό χώρο και το τρίτο βήμα το άνοιγμα της τουριστικής αγοράς.
Για να υλοποιηθεί το σχέδιο των 6 εβδομάδων, η κυβέρνηση θα κινητοποιήσει πόρους άνω των 2 δις. ευρώ (“ταΐζει” βέβαια τις ΔΕΥΑ και τις δημοτικές επιχειρήσεις, που άγνωστο για ποιο λόγο υποτίθεται ότι έχουν μείωση τζίρου! και για τις επιχειρήσεις δεν ενδιαφέρεται και ιδιαίτερα…) αλλά και δύο νέα όπλα: τα σελφ τεστς αλλά και το 13032.
Αρχικά, οι καταναλωτές θα έχουν χρονικό περιθώριο τριών ωρών για τα ψώνια τους ενώ ο χρόνος θα μετράει από την αποστολή του μηνύματος.
Το 13032 θα “εγκρίνει” μια έξοδο ανά ημέρα και αυτό θα γίνει προκειμένου να μην υπάρξει απότομη αύξηση στην κινητικότητα του πληθυσμού.
Υποχρεωτικά self tests για εργαζόμενους
Στην κυβέρνηση αντιλαμβάνονται ότι υπάρχουν πολλά παράθυρα καταστρατήγησης του συγκεκριμένου μέτρου ωστόσο ποντάρουν και στην “ατομική ευθύνη” των πολιτών. Έναν παράγοντα ο οποίος θα είναι πολύ πιο ουσιαστικός όσον αφορά στα self tests. Ναι μεν αυτά θα είναι υποχρεωτικά για εργαζόμενους στο λιανεμπόριο, στον τουρισμό, στην εστίαση κλπ, ωστόσο η ειλικρίνεια των πολιτών, η έγκαιρη ενημέρωση της πλατφόρμας ώστε να περιοριστεί η διασπορά του ιού, θα κρίνουν και την τελική επιτυχία. Έχουμε ακόμη δυστυχώς πολύ δρόμο μπροστά μας για να ξεφύγουμε πλήρως από αυτή την κατάσταση και το ζήτημα είναι ο τουρισμός για το κράτος και την αύξηση των εσόδων… αυτό όμως μήπως μας πάει πάλι πίσω όπως πέρυσι και από τον Οκτώβριου μας ξανακλείσουν μέσα; Πρέπει να βρεθούν τρόποι να ανακάμψει η οικονομία, αλλά και η ψυχολογία μας γιατί μας θέλουν όλους με… ζουρλομανδύα και απένταρους!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου