Thursday, 28 March, 2024

Σε επίσκεψη αυτοδιοικητικών στο ευρωκοινοβούλιο, συμμετείχε ο Βαγγέλης Θωμάς

Πολύ σημαντική και ιδιαίτερα χρήσιμη ήταν η συμμετοχή του Δημοτικού Συμβούλου Έδεσσας («Κοινωνία σε Κίνηση») Βαγγέλη Θωμά

σε ομάδα Ελλήνων αυτοδιοικητικών προσκεκλημένων από τον Πέτρο Κόκκαλη στο Ευρωκοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες, το τριήμερο 24-26 Απριλίου.

Από την Κεντρική Μακεδονία συμμετείχαν συνολικά 23 δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι ενημερώθηκαν σχετικά με τις αρμοδιότητες και τη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και, γενικότερα, με τη θεσμική οργάνωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις πολιτικές της. Θεμελιώδης προϋπόθεση για την άσκηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι οι πολίτες να έχουν πρόσβαση στις συνεδριάσεις και τους χώρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.Πέρα από την επίσκεψη, ο κ. Θωμάς συμμετείχε σε ενημερωτικά εργαστήρια σε αίθουσα του Κοινοβουλίου, με συμμετοχή από στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αντάλλαξε απόψεις σχετικά με την εφαρμογή της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης και την εφαρμογή των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης στην Ελλάδα και το εξωτερικό και με τις δυνατότητες εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας σε τοπικό επίπεδο (LocalGreenDeals).

Σχετικά με την ευρωπαϊκή εμπειρία του ο Βαγγέλης Θωμάς δήλωσε:

“Μια πολύτιμη και ιδιαίτερα χρήσιμη εμπειρία έζησα το τριήμερο που πέρασε (Δευτέρα 24 έως Τετάρτη 26 Απριλίου) στις Βρυξέλλες, όπου είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ,μαζί με άλλους συναδέλφους μου δημοτικούς συμβούλους, το Ευρωκοινοβούλιο και να γνωρίσω από κοντά τις δραστηριότητές του. Προσκεκλημένοι του ευρωβουλευτή Πέτρου Κόκκαλη, παρακολουθήσαμε το πρωί της Τρίτης τις εργασίες “Workshop -LocalGreenDeal και χρηματοδοτικά εργαλεία για την Πράσινη Μετάβαση. Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία αφορά την κοινωνία, τόσο στις πόλεις, όσο και στην ύπαιθρο. Είναι ένα σχέδιο που σαν βασικό του στόχο έχει μία βιώσιμη και πιο δίκαιη κοινωνία, με μικρότερες ανισότητες και συγκρούσεις.

Επίσης, στα πλαίσια της παραμονής μας στο Ευρωκοινοβούλιο ξεναγηθήκαμε στους χώρους του, μεταξύ αυτών και στην αίθουσα συνεδριάσεων της ολομέλειας, ενημερωθήκαμε για τους σκοπούς και το έργο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και για τα καθήκοντα και τις εργασίες των ευρωβουλευτών. Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον ευρωβουλευτή Πέτρο Κόκκαλη για την πρόσκληση. Του εύχομαι υγεία και δύναμη, ώστε να συνεχίζει το πλούσιο έργο του”. 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου