Thursday, 28 March, 2024

Σε επιφυλακή δηλώνει η Περιφέρεια για την καταπολέμηση των κουνουπιών που βγήκαν ήδη για αναζήτηση… αίματος!

Τον απολογισμό των δράσεων του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών για το 2016 παρουσίασε στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου

Κεντρικής Μακεδονίας η αντιπεριφερειάρχης Υγείας Γερακίνα Μπισμπινά.

Η αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι το πρόβλημα των κουνουπιών είναι ένας σοβαρός παράγοντας κινδύνου για τη δημόσια υγεία και η αντιμετώπιση του για την περιφέρεια αποτελεί προτεραιότητα.

Η Κ. Μπισμπινά ανέφερε ότι οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν περιελάμβαναν εντατικούς ελέγχους, τοποθέτηση παγίδων, καταγραφή και ψηφιοποίηση των εστιών, λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής παραπόνων και ψεκασμούς με δύο σαρώσεις σε μια συνολική έκταση 500.000 στρεμμάτων. Αναφορικά με τα δυο κρούσματα ελονοσίας που παρουσιάστηκαν τον Αύγουστο του 2016 στον Άγιο Βασίλειο Λαγκαδά η κ. Μπισμπινά ανέφερε ότι αντιμετωπίστηκαν άμεσα σε συνεργασία με το ΚΕΛΠΝΟ.

Η αντιπεριφερειάρχης σημείωσε ότι δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στις περιοχές όπου βρίσκονται κέντρα φιλοξενίας μεταναστών όπου κατά το 2016 έγιναν 427 έλεγχοι και όπου διαπιστώθηκε πρόβλημα αντιμετωπίστηκε.

Για την τριετία 2017-2019 ανέφερε ότι η διαδικασία για τον ανάδοχο έχει ολοκληρωθεί και οι δράσεις θα ξεκινήσουν άμεσα. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος για την τριετία ανέρχεται σε 8.1 εκ. ευρώ.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου