Thursday, 18 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Σε λειτουργία από σήμερα το Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρα-Καϊμακτσαλάν

Έναρξη της χιονοδρομικής περιόδου από σήμερα Σάββατο 22 Δεκεμβρίου στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρα-Καϊμακτσαλάν.
Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε., ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια εταιρεία του χιονοδρομικού για έκτη συνεχή χρονιά, έχει φροντίσει για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων, με βάση τις νόμιμες προδιαγραφές, με παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου και με επιβράβευση τη διατήρηση του «ειδικού σήματος λειτουργίας τουριστικών υποδομών».
Το χιονοδρομικό βρίσκεται στα όρια του νομού Πέλλας και αποτελεί σύνορο με τα Σκόπια. Το όρος Βόρας ή Καϊμακτσαλάν είναι το τρίτο μεγαλύτερο σε ύψος της Ελλάδας, με υψόμετρο 2.524μ. Στην κορυφή του, και επί της γραμμής των συνόρων, υπάρχει το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, που αποτελεί μνημείο του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου.
Το κατώτερο σημείο του χιονοδρομικού κέντρου είναι στα 2.050 μ., με το κεντρικό καταφύγιο, πάρκινγκ, σχολές σκι, και φτάνει μέχρι τα 2.480 μ. στο τέλος της διαδρομής του αναβατήρα Κρέμαση. Διαθέτει μακριές και φαρδιές πίστες χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, θεωρείται ως το ιδανικό κέντρο για τη βελτίωση της τεχνικής σε διαδρομές με απάτητο χιόνι.
thestival

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου