Friday, 29 March, 2024

Σκέψεις για παράταση λοκντάουν ώς τις 14 Δεκεμβρίου με πιθανή εξαίρεση δημοτικά-νηπιαγωγεία

Για παράταση του απαγορευτικού έως τις 14 Δεκεμβρίου έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ  αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος.

Απέχουμε ακόμα από το άνοιγμα, γιατί όπως έλεγε στον ΣΚΑΪ το κυβερνητικό στέλεχος, πριν τις 14 Δεκεμβρίου δεν πρόκειται να ανοίξει η χώρα, θα ισχύσει το απαγορευτικό, με εξαίρεση, ίσως, δημοτικά και νηπιαγωγεία. 

Πρόθεση επίσης της κυβέρνησης είναι το ενιαίο άνοιγμα της χώρας, και όχι άνοιγμα “διαφορετικών ταχυτήτων”. Δυο παράγοντες θα κρίνουν τις οριστικές αποφάσεις. Αφενός ο αριθμός των κρουσμάτων, αφετέρου η πίεση στο ΕΣΥ.  Σε κάθε περίπτωση, οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο τέλος της επομένης εβδομάδας. Το άνοιγμα που θα γίνει, οριζόντια, θα εξαρτηθεί από το εάν υπάρχει μια περιοχή, δηλαδή μπορεί να υπάρχουν εξαιρέσεις ή επιπλέον περιορισμοί για κάποια περιοχή. 

Σε κάθε περίπτωση οι αποφάσεις θα ληφθούν στο τέλος της επομένης εβδομάδας  από τον πρωθυπουργό με βάση τα τότε επιδημιολογικά δεδομένα. Το επιδημιολογικό φορτίο είναι ιδιαίτερα υψηλό σε 18 περιοχές της επικράτειας, σε σύνολο 74, προειδοποίησε την Παρασκευή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων. 

Την παράταση του απαγορευτικού μέχρι τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου είχε ανακοινώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. 
Πηγή: skai.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου