Friday, 29 March, 2024

Σκύδρα: Τιμήθηκε η 25η Μαρτίου – Δήλωση της Δημάρχου Κατερίνας Ιγνατιάδου

Με σεβασμό στην ιερότητα και στον πατριωτικό χαρακτήρα της ημέρας τιμήθηκε και δοξάστηκε στο Δήμο Σκύδρας η διπλή γιορτή της 25ης Μαρτίου

δηλαδή, ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και η διακοσιοστή επέτειος της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.


Όπως, δυστυχώς και πέρσι, η διπλός εορτασμός δεν έμεινε ανεπηρέαστος από τα μέτρα που επιβλήθηκαν για τη μείωση της διασποράς της πανδημίας. Για το λόγο αυτό ήταν περιορισμένος ο αριθμός όσων συμμετείχαν στις εκδηλώσεις, τόσο στους Ιερούς Ναούς όσο και στην κατάθεση στεφανιών στα Ηρώα, ενώ δεν πραγματοποιήθηκαν παρελάσεις.
Στη Σκύδρα, το πρωί της Πέμπτης 25ης Μαρτίου 2021, ακούστηκαν χαρμόσυνα οι καμπάνες της εκκλησίας του Αγίου Πρωτομάρτυρα κι Αρχιδιακόνου Στεφάνου. Η θεία λειτουργία και η δοξολογία τελέστηκαν από τον ιερέα μας Αρχιμανδρίτη π. Αντώνιο Κορέστη.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η εκπαιδευτικός του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκύδρας Βασιλική Δαμιανίδου. Ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση, η κατάθεση στεφανιών στο Ηρώο από τη Δήμαρχο Κατερίνα Ιγνατιάδου, τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Σκύδρας Πέτρο Λίτσνη, τον Υποδιοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Έδεσσας Ιωάννη Σολομωνίδη, τον Αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Πασχαλίδη εκπροσωπώντας την Αντιπεριφέρεια Πέλλας και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Σκύδρας Θεόδωρο Αντωνιάδη εκπροσωπώντας και τους φορείς που δεν ήταν δυνατό να παραστούν λόγω των υφιστάμενων συνθηκών.

Ακολούθησε η τήρηση της σιγής του ενός λεπτού και στη συνέχεια όλοι μαζί τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο.


Γιορτές πραγματοποιήθηκαν, παράλληλα, σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου.
Με αφορμή τη γιορτή της 25ης Μαρτίου η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου στο μήνυμά της τόνισε τη σημασία και τη σπουδαιότητα της γιορτής και της επετείου για όλες τις Ελληνίδες κι για όλους τους Έλληνες. Αναφέρθηκε στους αγώνες και στις αυτοθυσίες των προγόνων μας για την απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό που αποτελούν πηγή έμπνευσης αγώνων για ελευθερία, δημοκρατία, δικαιοσύνη και ισότητα.


Προέτρεψε, αν και τα μέτρα για την πανδημική κρίση δεν μας επιτρέπουν να γιορτάσουμε στους δρόμους και στις πλατείες, να έχουμε υψωμένη την Ελληνική Σημαία στο μπαλκόνι μας να κυματίζει έχοντας το νου και την καρδιά μας στους προγόνους μας που θυσιάστηκαν ώστε σήμερα εμείς να ζούμε ελεύθεροι. Επισήμανε ότι η διχόνοια κι ο διχασμός δεν μας ταιριάζουν και δεν μας αξίζουν κι ότι οι Έλληνες ενωμένοι έχουμε καταφέρει πολλά.


Η Δήμαρχος υπογράμμισε ότι ο Δήμος Σκύδρας συμμετέχει στις γιορτινές εκδηλώσεις πραγματοποιώντας δράσεις σε συνεργασία με τις σχολικές κοινότητες ενώ παράλληλα προχώρησε στο στολισμό της πόλης και του Δήμου με σύμβολα της Ελληνικής Επανάστασης κι ότι αυτός ο στολισμός θα παραμένει σ΄όλη τη διάρκεια του εορτασμού των διακοσίων χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Τέλος, εξυμνώντας τους ήρωες και την Ελληνική Επανάσταση του 1821 ευχήθηκε εκ μέρους του Δήμου Σκύδρας χρόνια πολλά κι ευλογημένα σ΄ όλες κι όλους.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου