Tuesday, 19 March, 2024

Σκύδρα: 10.000 πρόστιμο σε καφέ, με 30ήμερη αναστολής λειτουργίας, για χρήση μουσικής!

Ελληνική Αστυνομία: 4 συλλήψεις, 6 αναστολές λειτουργίας και 447 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας σε 54.442 ελέγχους σ’ όλη την Ελλάδα .

Τα αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού

Συνεχίστηκαν και χθες οι εντατικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Παρασκευή 14 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 54.442 έλεγχοι, από τους οποίους οι 18.367 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 534 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 4 συλλήψεις. Παράλληλα, επιβλήθηκαν και 36 πρόστιμα για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου.

Αναλυτικά οι έλεγχοι και τα αποτελέσματα: 447 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ. Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική,

–              σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελατών καθ’ υπέρβαση του ωραρίου λειτουργίας,

–              σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για είσοδο πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 1 παράβαση των 300 ευρώ στον πελάτη,

–              6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες και εργαζόμενο καταστημάτων,

 – 3 παραβάσεις των 300 ευρώ σε καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Δυτική Ελλάδα,

–              σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για χρήση μουσικής,

–              σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε άτομο, για είσοδο στη χώρα, χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά, 

–              8 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από ιδιοκτήτες, εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων.

Στην Κεντρική Μακεδονία,

–              10.000 πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 30ήμερης αναστολής λειτουργίας, για χρήση μουσικής, σε ΤΚ της Σκύδρας,

–              5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για είσοδο πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 1 παράβαση στον πελάτη,

–              5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες, εργαζόμενους και πελάτη καταστημάτων. Επιπλέον, 11 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας από επιβάτες οχημάτων.

Στο Νότιο Αιγαίο, 5.300 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων χωρίς τις απαιτούμενες αποστάσεις και μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Θεσσαλονίκη,

–              13 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων,

–              2 παραβάσεις των 300 ευρώ σε καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Κρήτη, 8 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, ιδιοκτήτες, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων. Επιπλέον,1 παράβαση, για μη χρήση μάσκας, από επιβάτη οχήματος. 

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

– 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες, εργαζόμενους και πελάτη καταστημάτων,

– 1 παράβαση σε κατάστημα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Θεσσαλία, 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στη Στερεά Ελλάδα, 5 παραβάσεις των 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη, εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων. Επιπλέον, 1 παράβαση, για μη χρήση μάσκας, από επιβάτη οχήματος.

Στη Δυτική Μακεδονία, 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη και εργαζόμενους καταστημάτων. Επιπλέον, 3 παραβάσεις, για μη χρήση μάσκας, από επιβάτες οχημάτων.

Στην Ήπειρο, 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων. Στην Πελοπόννησο, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο καταστήματος. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 29.539 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.917 άτομα. Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου