Wednesday, 24 April, 2024

Σπουδές με εξειδίκευση στα ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ – ΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ

Για τα Δημόσια ΙΕΚ ενημερώνει ο Διευθυντής των ΙΕΚ Αριδαίας και ΙΕΚ Έδεσσας Γεώργιος Γιόρτσος για τα νέα παιδιά που ενδιαφέρονται για τα τμήματα που θα δημιουργηθούν από Σεπτέμβριο

Τα δημόσια ΙΕΚ προσφέρουν δωρεάν πρόγραμμα σπουδών που οδηγούν στην εξειδίκευση και απόκτηση επαγγελματικών προσόντων.

kidsiek

Με προσανατολισμό στη συνεχή επικαιροποίηση των επιλογών του και την πιστή παρακολούθηση των αλλαγών στο απαιτητικό και «τοξικό» εργασιακό περιβάλλον, παρέχει μια ομπρέλα επαγγελματικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων με στόχο να αυξήσει τις πιθανότητες εισόδου στην αγορά εργασίας για όλους όσοι επιλέγουν να βρίσκονται στις τάξεις του.

Στο  ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ λειτουργούν φέτος 11 τμήματα:

Μαγείρων – Chef,

Προσωπικό Ασφάλειας (Security)

Β. Φυσικοθεραπευτών

Β. Φαρμακείου

Αρτοζαχαροπλαστών

Αισθητικής

Κομμωτική

Τουριστικών Υπαλλήλων (Υπάλληλοι ξενοδοχείων, φιλοξενίας, ορόφου κλπ)

Υποκριτικής Τέχνης

Είναι 11 γιατί κάποια από αυτά είναι διπλά…

Ο σχεδιασμός για τη νέα χρονιά, σύμφωνα με τον κ. Γιόρτσο, είναι να εμπεριέχεται και το καταγεγραμμένο ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας αφού εδώ και 3 χρόνια μπορεί κανείς να καταγράψει το ποιες ειδικότητες προτιμά επικοινωνώντας με τη Γραμματεία του ΙΕΚ (23840 24928, και 28241)ή στη σελίδα στο fb (Δημόσιο ΙΕΚ Αριδαίας https://www.facebook.com/iekaridaias/ ή emailgiekarid@sch.gr) και να δηλώσει το ονοματεπώνυμό του και ένα κινητό μαζί με την ειδικότητα που επιθυμεί να παρακολουθήσει.

Αρχική προϋπόθεση είναι να γίνουν τουλάχιστον 15 εμπρόθεσμες ηλεκτρονικές αιτήσεις την περίοδο της προκήρυξης από την Γεν. Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης(συνήθως αρχές Σεπτεμβρίου) gsae.edu.gr.

Επίσης, πρόθεση της Διοίκησης είναι να προωθήσει και καινούργιες ειδικότητες όπως: Βοηθός Εργοθεραπείας, αλλά και η Τυροκομία – Γαλακτοκομία που παρουσιάζουν πολύ καλές προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης και για τις οποίες μπορείτε να καλείτε στην Γραμματεία για περαιτέρω πληροφορίες.

Ο Διευθυντής των ΙΕΚ τονίζει ότι: «Παραμένουμε στη διάθεση σας και ευελπιστούμε ότι τόσο με τις επιλογές μας, όσο και με την πολιτική προώθησης των σπουδαστών μας στην αγορά εργασίας μέσω της Πρακτικής Άσκησης το ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ, αλλά και το ΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ για το οποίο έχω και την ευθύνη, συμβάλλουμε αποδεδειγμένα και αποτελεσματικά στη μείωση της ανεργίας με την εξειδίκευση που προσφέρουμε και την εξωστρέφεια των δράσεων μας σε όλα τα επίπεδα και με όλες τις ειδικότητες».

Σπουδές με εξειδίκευση στα ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ – ΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου