Tuesday, 19 March, 2024

Στάθης Καστερίδης: Η εξάπλωση κρουσμάτων, είναι τελικά ευθύνη της αντιπολίτευσης και των πολιτών;

Στάθης Καστερίδης: Μετά από τα ανησυχητικά δημοσιεύματα με καταγγελίες γιατρών και νοσηλευτών για ασφυξία στο ΕΣΥ

και ανυπαρξία σχεδίου στην αντιμετώπιση της επιδημίας και στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών, με δική μας πρωτοβουλία, ζητήσαμε έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας, με μοναδικό θέμα την αντιμετώπιση του covid19. Μας εντυπωσίασε το γεγονός ότι τόσους μήνες μετά κι ενώ ο νομός μας είναι στις υψηλότερες θέσεις θετικών κρουσμάτων, δεν υπήρξε καμία υπεύθυνη απάντηση για την σοβαρή ενημέρωση προς τους πολίτες, για τα μέτρα προστασίας και την πραγματική κατάσταση στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών.
Στην τηλεδιάσκεψη που ζητήσαμε και έγινε το απόγευμα της Δευτέρας, συμμετείχαν ο αναπληρωτής διοικητής του Γ.Ν.Π Ευ. Λόγγος, ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Κρύας Βρύσης γιατρός κ. Μαλιούφας, εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Πέλλας Θ. Μουμτσιδέλης, η εκπρόσωπος της Δ/νσης Υγείας Π.Ε.Πέλλας Ε. Καραντώνη, η υπεύθυνη του ΕΟΔΥ Πέλλας κ. Χαραλαμπίδου και ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας κ. Περδικάτσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι τόσο ο δήμαρχος κ. Στάμκος όσο και ο κ. Λόγγος παρουσίασαν την κατάσταση σε απόλυτο έλεγχο και ότι τα πάντα λειτουργούν άψογα, ενώ κατά έναν περίεργο τρόπο τα κρούσματα αυξάνονται. Άλλωστε, δεν υπάρχουν στοιχεία για συνανθρώπους μας που χάθηκαν στη διάρκεια της πανδημίας στην Πέλλα, ενώ παρά την πρώτη θέση του νομού στα θετικά κρούσματα από τον περασμένο Σεπτέμβριο, υπάρχουν μόνο τρία κλιμάκια του ΕΟΔΥ που κάνουν ελέγχους, όποτε τους ζητηθεί.
Παρά την άρνηση των συμμετεχόντων στην σύσκεψη να παραβρεθεί και ο Πρόεδρος των εργαζομένων του Νοσοκομείου Γιαννιτσών Σ. Φωστηρόπουλος, ο οποίος κλήθηκε από την παράταξή μας μετά την επιστολή καταγγελίας για σοβαρές ελλείψεις στο νοσοκομείο, τελικά ακούστηκε η φωνή των εργαζομένων που μιλά για απαράδεκτες και εκτός ελέγχου καταστάσεις τόσο για το προσωπικό, όσο και για τους πολίτες.
Μετά τις τοποθετήσεις του κ. Στάμκου, του αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου, αλλά και όλων των εμπλεκόμενων στην αντιμετώπιση της επιδημίας, καταλάβαμε πως παρά την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων, όλα λειτουργούν άριστα και ότι οι πολίτες της Πέλλας δεν πρέπει να ανησυχούν. Είναι σίγουρο πως όλη αυτή η «τέλεια» εικόνα ήταν η ίδια και μετά το πρώτο περιστατικό διασποράς κρουσμάτων από εργοστάσιο της περιοχής μας, που από την ανυπαρξία ελέγχου, είχαμε μόλις σε λίγες ημέρες και δεύτερο εργοστάσιο με δεκάδες θετικά κρούσματα!
Εφόσον στην σύσκεψη δεν πήραμε καμία απάντηση, θέτουμε και επίσημα μαζί με τους κατοίκους της Πέλλας αυτά που εξακολουθούν να μας ανησυχούν.
-Πόσοι συνάνθρωποί μας νοσηλεύονται σήμερα στο νοσοκομείο Γιαννιτσών με covid19 και αν υπάρχουν κλίνες για την πανδημία που δεν λέει να μειωθεί;
-Εφόσον όλα τα υγειονομικά μέτρα εφαρμόζονται γιατί η Πέλλα βρίσκεται στην τρίτη θέση θετικών κρουσμάτων σε σχέση με τον πληθυσμό μας;
-Πόσοι υγειονομικοί βρίσκονται αυτή τη στιγμή θετικοί και τι γίνεται με την κάλυψη αναγκών στο νοσοκομείο Πέλλας;
-Πόσα χρήματα έκτακτη επιχορήγηση πήρε ο δήμος Πέλλας από το ΥΠΕΣ και ποια μέτρα χρηματοδότησε με αυτά, έχοντας στόχο την προστασία και ενημέρωση των πολιτών;
-Πόσα είναι τα θετικά κρούσματα σε εργαζόμενους του δήμου Πέλλας και πόσοι είναι οι εργαζόμενοι σε δημοτικές υπηρεσίες που εργάζονται με τηλεργασία;
-Πόσοι έλεγχοι γίνονται σήμερα σε χώρους εργοστασίων και επιχειρήσεων όπου συναθροίζονται δεκάδες εργαζόμενοι;
Στο τέλος αυτής της έκτακτης σύσκεψης, που είχε ως μόνο στόχο από εμάς την αφύπνιση των αρμοδίων για την εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων προστασίας των πολιτών, εκφράσαμε την ανησυχία μας για το «τρίτο κύμα» κορονοϊού με τον χειμώνα να είναι μπροστά μας, προτείναμε να καταθέσουν οι φορείς υγείας πιθανές ανάγκες τους σε υλικό τις οποίες να καλύψουμε και να προετοιμαστούμε για πιθανή αύξηση σε νοσηλείες, σχεδιάζοντας από τώρα κλειστούς δημοτικούς χώρους που μπορούν να προσφέρουν πρωτοβάθμια υποστήριξη σε νοσούντες.
Δυστυχώς φάνηκε ξεκάθαρα η παθογένεια του πολιτικού συστήματος, του συστήματος υγείας και δυστυχώς της επικοινωνίας και ενημέρωσης του πολίτη. Η παράταξή μας ΠΕΛΛΑ-ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ δηλώνει παρούσα σε ό,τι της ζητηθεί από την δημοτική αρχή, για παροχή βοήθειας στους υγειονομικούς φορείς, στα σχολεία, σε χώρους υγειονομικής περίθαλψης.
Ο κ. Στάμκος απαξίωσε, όπως συνηθίζει, τα μέλη της αντιπολίτευσης, φανερά ενοχλημένος γιατί είχε προγραμματίσει, όπως είπε, να συγκαλέσει ο ίδιος την έκτακτη σύσκεψη. Τον προσπέρασαν όμως οι εξελίξεις, που είναι αρκετά σοβαρές για την Πέλλα και που σύμφωνα με τις εξηγήσεις των αρμοδίων, μάλλον για όλα φταίνε οι πολίτες!
Η παράταξη μας δηλώνει παρούσα σε όποια ανάγκη προκύψει και υποστηρίζει κάθε απόφαση συλλογικού οργάνου για προστασία και ενημέρωση, βρίσκεται δίπλα στους υγειονομικούς και δηλώνει αρωγός σε κάθε μέτρο πρόληψης, προστασίας και βοήθειας των κατοίκων του δήμου Πέλλας.
Ευχόμαστε σύντομα αυτός ο εφιάλτης για όλους μας να τελειώσει και να επιστρέψουμε στις ζωές μας. Ευχαριστούμε από καρδιάς ακόμη μια φορά τους νοσοκομειακούς γιατρούς, τους νοσηλευτές και όλο το υγειονομικό προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας και ιδιαίτερα των νοσοκομείων της Πέλλας για τον ακούραστο αγώνα που δίνουν…
ΠΕΛΛΑ-ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΤΑΘΗΣ ΚΑΣΤΕΡΙΔΗΣ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου