Wednesday, 24 April, 2024

Στάθης Καστερίδης: Η παράταξη «Πέλλα, Δήμος για όλους», καταδικάζει κάθε πράξη που βάλλει τα αδέσποτα

Στάθης Καστερίδης: Η παράταξη «Πέλλα, Δήμος για όλους», καταδικάζει με κάθε τρόπο κάθε πράξη που βάλλει τα αδέσποτα και κοντά σς αυτά βάζει σε κίνδυνο

ακόμη και οικόσιτα ζώα. Τα τελευταία περιστατικά δηλητηρίασης αδέσποτων ζώων στα Γιαννιτσά και στις γύρω περιοχές του δήμου, αποδεικνύουν ότι άτομα χωρίς παιδεία και ανθρωπιά αποφάσισαν να οδηγήσουν σε επώδυνο θάνατο ζώα που πραγματικά δεν ενοχλούσαν κανέναν.
Αυτό που συμπολίτες μας αντίκρισαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα, ήταν η συνέχεια ενός δράματος που, όπως φαίνεται, εξελίσσεται σε επεισόδια.
Ο αφανισμός με τον πιο αδίστακτο τρόπο αδέσποτων ζώων, συνέβη για μία ακόμη φορά, βάζοντας σε μεγαλύτερη ανησυχία όλους όσους ασχολούνται ενεργά με τη φροντίδα τους και όχι μόνο. Ήταν ένα οργανωμένο σχέδιο ατόμων που κυκλοφόρησαν εν μέσω καραντίνας, χωρίς να του δει κανείς και χωρίς να υπάρξει ενδοιασμός ότι διανύουμε άγιες ημέρες.
Ήδη η αστυνομία έχει επιληφθεί του θέματος των τελευταίων περιστατικών, δημιουργώντας σε όλους ελπίδα να βρεθούν οι εγκληματίες αυτών, ενώ από τα μέλη φιλοζωικών σωματείων συλλέγουν στοιχεία και φωτογραφικό υλικό.
Στην πόλη των Γιαννιτσών, αλλά και σε επίπεδο Δήμου Πέλλας υπάρχουν Φιλοζωικές Οργανώσεις που καθημερινά δίνουν αγώνα για να έχουν τα πλάσματα αυτά περίθαλψη, φαγητό και γενική φροντίδα. Όσο μπορεί, όπως μπορεί ο καθένας συμβάλλει προς την κατεύθυνση αυτή, η οποία αποτελεί νόμο του κράτους, μίας πολιτείας που διέπεται από τους γενικότερους κανόνες που έχουν τεθεί και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Οι οργανώσεις αυτές είναι εθελοντικές και τα μέλη τους προσπαθούν να κάθε τρόπο να βοηθήσουν. Λειτουργούν υποστηρικτικά στο κράτος παρόλο που η αγάπη τους για τα ζώα και η προσφορά τους, τα έχει κάνει να δίνουν λύση σε κάθε πρόβλημα.
Η δημοτική παράταξη «Πέλλα-Δήμος για Όλους» βρίσκεται στο πλευρό των Συλλόγων που έχουν το ρόλο προστασίας και φροντίδας των αδέσποτων. Το μεγαλύτερο άλλωστε έργο των εθελοντών στις ομάδες αυτές είναι η δυνατότητα υιοθεσίας που γίνεται για τα κουτάβια που βρίσκονται, ώστε να μην μείνουν κι άλλα ζώα στο δρόμο. Τα αδέσποτα όμως δεν θα σταματήσουν αν δεν φροντίσουμε να στειρώσουμε τα ζώα μας, αν δεν σταματήσουμε να τα εγκαταλείπουμε, αν δεν μιλήσουμε στα παιδιά μας για τον εθελοντισμό και τη φιλοζωία. Είμαστε θετικοί και υποστηρίζουμε κάθε πρόταση που μπορεί να δώσει λύση στην ειρηνική συμβίωση κατοίκων και τετράποδων, ενώ οι προτάσεις μας υπάρχουν και μπορούν να κατατεθούν αν μας ζητηθεί σε μια κοινή συζήτηση όλων των παρατάξεων του δήμου Πέλλας και των μελών των Φιλοζωικών σωματείων.
Θερμά συγχαρητήρια ανήκουν και στους κτηνιάτρους των Γιαννιτσών, οι οποίοι επίσης αυτές της ημέρες, υπερέβαλαν εαυτό βάζοντας μπροστά την επιστήμη τους και την σωτηρία και θεραπεία των δηλητηριασμένων ζώων.
Δυστυχώς πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε ότι πρόκειται για αθώες ψυχές, οι οποίες όταν η ζωή τους είναι όπως πρέπει να είναι, δείχνουν την αμέριστη αγάπη τους και την παντοτινή τους πίστη. Η προστασία των ζώων είναι δείγμα πολιτισμού ενός λαού.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου