Tuesday, 19 March, 2024

Στάθης Καστερίδης: Το Δικαστικό Μέγαρο στα Γιαννιτσά παραμένει όνειρο

Στάθης Καστερίδης: Το Δικαστικό Μέγαρο στα Γιαννιτσά παραμένει όνειρο. Δεν εντάσσεται στη νέα απόφαση του υπουργείου

Δυστυχώς τα Γιαννιτσά και φυσικά ο δήμος Πέλλας παραμένουν έξω από τα μεγάλα έργα που ο κ. Στάμκος υπόσχεται πως βρίσκονται σε καλό δρόμο και ότι όλα είναι υπό παρακολούθηση.
Παρά τις δεσμεύσεις του όμως στο νέο ΦΕΚ3254/τΒ/5.8.2020 με την υπογραφή του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλή, είναι ηχηρή η απουσία του Δήμου μας από την ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου, το οποίο σύμφωνα με την τροποιητική του υπουργείου θα γίνει σε Έδεσσα, αλλά και σε άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, που μάλλον οι δήμαρχοί τους «παρακολουθούσαν» στενότερα το θέμα.
Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών ξεκινά η ενιαία διαγωνιστική διαδικασία Σ.Δ.Ι.Τ. για Δικαστικό Μέγαρο στο Ηράκλειο της Κρήτης, και ανακατασκευή των υφιστάμενων Δικαστικών Μεγάρων στο Ρέθυμνο και στα Χανιά καθώς και η ανάθεση υλοποίησης μέσω Σ.Δ.Ι.Τ., του έργου «Ανέγερση Δικαστικών Μεγάρων Έδεσσας, Σερρών, Κιλκίς και ανακατασκευή Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, Ανέγερση Δικαστικών Μεγάρων Λαμίας και Βόλου, ανακατασκευή Δικαστικών Μεγάρων Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, συντήρηση και διαχείριση αυτών» στη Γενική Γραμματεία Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και Ορισμός Αναθέτουσας Αρχής για τις διαδικασίες υλοποίησης αυτού.


Ευχόμαστε αν και δεν ελπίζουμε να δούμε την ένταξη ανέγερσης του Νέου Δικαστικού Μεγάρου στα Γιαννιτσά σε επόμενο ΦΕΚ, είμαστε ευτυχείς που η δημοτική αρχή μετά από 10 χρόνια «ανακάλυψε» το Πάρκο του Αγίου Γεωργίου και διοργάνωσε φέτος το καλοκαίρι προβολές θερινού κινηματογράφου. Η ζωή όμως και οι ανάγκες των πολιτών κ. Δήμαρχε δεν είναι ταινία…
Υπενθυμίζουμε ότι θα μένουμε ανήσυχοι για τις εξελίξεις στο Δίκτυο Φυσικού Αερίου στον αστικό ιστό της Πέλλας, στο ανέγερση κτιρίου για το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών, στην ολοκλήρωση παραχώρησης και διαχείρισης του Στρατοπέδου Καψάλη και στην υποστήριξη της πρότασης λειτουργίας Προαστιακού Σιδηρόδρομου και σύνδεση με τον δήμο Πέλλας.

Στάθης Καστερίδης, Πέλλα-Δήμος για όλους 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου