Thursday, 18 April, 2024

Στέλιος Δόλγυρας: Ο Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Έδεσσας, αποχωρεί…

Ο Στέλιος Δόλγυρας, είναι ο άνθρωπος που αγάπησε την ιατρική και αγαπήθηκε από τον κόσμο.
Διευθυντής της Παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου της Έδεσσας, δήλωνε πάντα μάχιμος και πρόθυμος σε όλα. Η αναφορά γίνεται στο παρελθόν, για να τιμήσουμε έναν άνθρωπο που έφτασε ο καιρός να βγει στη σύνταξη!
Μετά από τη θητεία του στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ήρθε στην Έδεσσα.
Για την ακρίβεια τον “έφερε” η γυναίκα του, που είναι συνάδελφος του, καθώς πρώτη αυτή έπιασε δουλειά στην Κλινικής “Άγιος Γεώργιος”.
Όπως μας ανέφερε χαρακτηριστικά: “Μου ήταν αδύνατον να μην ακολουθήσω την οικογένειά μου. Ήθελα να είμαστε όλοι μαζί”.
Επόμενος σταθμός της μακρόχρονης καριέρας του, η Παθολογική κλινική του νοσοκομείου της Έδεσσας. Το 1997, το Νοσοκομείο αποκτά και Ειδικό Διαβητολόγο (για πρώτη φορά) αφού αυτή είναι η ειδικότητα του κ. Δόλγυρα.
Έρχεται με τον βαθμό του Επιμελητή Β και προχωρά, δίνοντας όλο του τον εαυτό, μαζί με ένα εξαιρετικό τιμ γιατρών (Κίτκας, Θεοδοσίου, Κόρακα κ.α.), προσφέροντας άριστες υπηρεσίες στην ειδικότητα του.
Τα χρόνια περνούν, γίνεται Επιμελητής Α’ και αργότερα ο Διευθυντής της Παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου της Έδεσσας.
Αυτά τα χρόνια όμως, είναι και τα πιο δύσκολα. Είναι τα μνημονιακά χρόνια, όπου η υγεία χτυπιέται ανελέητα. Δεν αναπληρώνονται οι θέσεις των γιατρών που φεύγουν, δεν υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές.
Όμως, ο κ. Δόλγυρας, δεν το βάζει κάτω. Προσπαθεί συνεχώς για το καλύτερο.
Στον καιρό του covid, η Κλινική βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, και ο Διευθυντής της (ακούραστα) βρίσκεται παντού. Ώσπου έρχεται η ώρα για την συνταξιοδότηση.
Ανάμεικτα τα συναισθήματα για τον ίδιο: “Είναι λογικό να αισθάνεται κανείς παράξενα με αυτή την (φυσιολογική) εξέλιξη.
Δεν θεωρώ τον εαυτό μου απόμαχο, αλλά ακόμα ενεργό και ποτέ δεν θα πάψω να σκέφτομαι έτσι. Πέρα όμως από όλα αυτά, θέλω να πω, ότι αγάπησα την Έδεσσα, όσο τίποτε άλλο.
Και μαζί με αυτήν και όλους τους ανθρώπους που γνώρισα κατά καιρούς. Ευχαριστώ όλους αυτούς που όλα αυτά τα χρόνια βρέθηκαν δίπλα μου και όλους αυτούς που με εμπιστεύτηκαν. Για μένα, η αξία βρίσκεται στην σχέση που μπορείς να αναπτύξεις με τον ασθενή σου και σε αυτό θα μείνω”.
Ένας από τους ανθρώπους που τον γνώρισαν καλά και ήταν στο Νοσοκομείο της Έδεσσας, είναι ο Δήμαρχος Δημήτρης Γιάννου, ο οποίος είπε για τον κ. Δόλγυρα: “Είναι ο ορισμός του Νοσοκομειακού γιατρού. Σε όλη του τη διαδρομή απέδειξε ότι άσκησε αυτό το επάγγελμα, γιατί ήθελε πραγματικά να συνεισφέρει στις ανάγκες των συνανθρώπων του. Του εύχομαι τα καλύτερα”.
ΥΓ. Ζητήσαμε από τον κ. Δόλγυρα, μία φωτογραφία του και νιώσαμε έκπληξη όταν μας είπε: “Ειλικρινά δεν έχω φωτογραφία. Την μοναδική που έχω, είναι αυτή που βρίσκεται στον Ιατρικό Σύλλογο Ν. Πέλλας”!
Ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί την ποιότητα αυτού του ανθρώπου.

Σίμος Σλατίνης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου