Friday, 19 April, 2024

Σταμενίτης: «Ο μόνος που μένει έξω από την εθνική προσπάθεια είναι ο ΣΥΡΙΖΑ»

Τοποθέτηση του Διονύση Σταμενίτη στην Ολομέλεια της Βουλής

Στη συζήτηση επι του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας με το οποίο κυρώνονται δύο Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (10.08.2020 και 22.08.2020), οι οποίες ρυθμίζουν ζητήματα που έχουν σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας τοποθετήθηκε σήμερα το απόγευμα ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Σταμενίτης.
Όπως σημείωσε στην αρχή της τοποθέτησης του ο Βουλευτής, το σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υγείας εντάσσεται στο πλαίσιο της μεγάλης προσπάθειας που γίνεται για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας, τη θωράκιση της δημόσιας υγείας, την προστασία της οικονομίας και τη ρύθμιση μιας σειράς ζητημάτων, όπως η εκπαιδευτική λειτουργία αλλά και η στήριξη της εργασίας.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Σταμενίτης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση ενώ τόνισε ότι το τρίπτυχο «Κυβερνητικός σχεδιασμός, οδηγίες των ειδικών, υπευθυνότητα πολιτών» έφερε τα επιτυχημένα αποτελέσματα στο πρώτο κύμα της πανδημίας και συνεχίζει να επιφέρει καρπούς και στην περίοδο του δεύτερου κύματος που διανύουμε το τελευταίο διάστημα.
Μιλώντας από το βήμα της Βουλής ο κ. Σταμενίτης άσκησε έντονη κριτική στους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τον τρόπο που ασκούν αντιπολίτευση, λέγοντας ότι ενώ από τη μια κατηγορούν την κυβέρνηση για αστοχίες και λάθη από την άλλη δεν καταθέτουν συγκεκριμένες προτάσεις για τον τρόπο αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης.
Κλείνοντας την τοποθέτηση του ο Βουλευτής Πέλλας σημείωσε ότι: «Όπως αποδείχθηκε και με τα όσα εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη, η χώρα μας δεν θα σταθεί φοβικά απέναντι στις δυσκολίες που εμφανίστηκαν το τελευταίο διάστημα. Πολιτική επιλογή αυτής της κυβέρνησης είναι να στηρίξει όσους επλήγησαν από την κρίση του κορονοϊού αλλά ταυτόχρονα να προχωρήσει και πιο πέρα, δίνοντας ώθηση στην οικονομία και διορθώνοντας όσα μέχρι σήμερα αποτελούσαν εμπόδιο στην ανάπτυξη της χώρας. Έχουμε μπροστά μας μια κρίση, την οποία όμως δεν χρησιμοποιούμε ως άλλοθι αλλά αντίθετα την αντιμετωπίζουμε πηγαίνοντας μπροστά. Και αυτό κάνει και το σημερινό σχέδιο νόμου, που είναι κομμάτι της μεγάλης προσπάθειας, της συλλογικής προσπάθειας, στην οποία οι μόνοι που έχετε μείνει από έξω είστε εσείς κύριοι αντιπολίτευσης».
Εδώ μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο της τοποθέτησης του Βουλευτή: https://stamenitis.gr/omilia-olomelia-vouli/

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου