Tuesday, 23 April, 2024

Στην Αραβησσό που επλήγη από ισχυρές βροχοπτώσεις και χαλάζι, ο Διονύσης Σταμενίτης

Στην Τοπική Κοινότητα της Αραβησσού βρέθηκε ο υπ. Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Σταμενίτης

μετά τη σφοδρή χαλαζόπτωση και ισχυρή βροχόπτωση που εκδηλώθηκαν στην περιοχή και έχουν προκαλέσει τεράστια προβλήματα. Ο υπ. Βουλευτής συζήτησε με τους παραγωγούς και τους επαγγελματίες που έχουν υποστεί τεράστιες καταστροφές ενώ βρίσκεται σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές για την αντιμετώπιση και τον συντονισμό των απαιτούμενων ενεργειών.

Με την πρώτη εκτίμηση την κατάστασης συμπεραίνεται ότι η χαλαζόπτωση έχει προκαλέσει μεγάλη ζημιά στις παραγωγές, επηρεάζοντας άμεσα τους καρπούς των δενδροκαλλιεργειών ενώ η μεγάλη ποσότητα του νερού και οι πλημμύρες, εκτός από τα αγροτεμάχια, έχουν δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα σε επιχειρήσεις της περιοχής, καθώς και στις υποδομές.Άμεσα ο Διονύσης Σταμενίτης επικοινώνησε με τον υπηρεσιακό Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελο Τουρνά αλλά και με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη, τους οποίους ενημέρωσε για το μέγεθος της καταστροφής και τους ζήτησε ταχύτατη κινητοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών για την καταγραφή των ζημιών και την κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Τέλος, ο υπ. Βουλευτής επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ για τα προβλήματα στα αγροτεμάχια και τις παραγωγές, ζητώντας τη στήριξη των αγροτών αλλά και με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΥΑΘ Α.Ε Άνθιμο Αμανατίδη για τις ανάγκες αποκατάστασης του χώρου των πηγών Αραβησσού, όπου υπάρχουν τα αντλιοστάσια ύδρευσης.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου