Thursday, 25 April, 2024

Στη Βουλή αντιπροσωπεία του δήμου Πέλλας

Με αφορμή την συμπλήρωση των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή, η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού και Διασποράς, υποδέχτηκε

στο κοινοβούλιο αντιπροσωπεία του Δήμου Πέλλας.

Η αντιπροσωπεία αποτελείτο από τον Δήμαρχο Πέλλας Γρηγόρη Στάμκο, την γραμματέα του πολιτιστικού συλλόγου “Οι Καππαδόκες” κ. Κοσμογλου, την Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Δαμιανού Γιαννιτσών «Ο ΔΙΟΓΕΝΗΣ»,  κα. Γαβριηλίδου-Κίσσα, τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκικών Σωματείων, κ. Ισακίδη, τον Πρόεδρο της ΔΗΚΕΠΑΠ Απ. Φάκκα, καθώς και μέλη των Συλλόγων.

Τα μέλη της επιτροπής του κοινοβουλίου, ενημερώθηκαν για την πολύπλευρη δράση τους,  για την συμβολή τους στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου, καθώς και για την ιστορία των Συλλόγων.

Η συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη μεγαλύτερη τραγωδία της ελληνικής ιστορίας είναι μια πρόκληση μελέτης των ιστορικών γεγονότων αλλά και ανάδειξης του μεγάλου επιτεύγματος της χώρας μας να ενσωματώσει στον εθνικό κορμό τους πρόσφυγες που έφθασαν στην Ελλάδα. Η σειρά των συνεδριάσεων που διοργανώνει η Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο.

Νωρίτερα η αντιπροσωπεία είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στον χώρο του ελληνικού κοινοβουλίου από την εκπρόσωπο του Τμήματος Ξεναγήσεων της Βουλής και να ενημερωθεί για την ιστορία του αλλά και να θαυμάσει τα πολύ σημαντικά εκθέματα που συνδέονται με τον αγώνα των Ελλήνων για την Ελευθερία και τη συγκρότηση του Ελληνικού Κράτους.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου