Friday, 19 April, 2024

Στη χτυπημένη από τη θεομηνία Αλμωπία, ο Λάκης Βασιλειάδης

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην Αριδαία, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ακραίων καιρικών φαινομένων

που προκάλεσαν πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Αλμωπίας, της Σκύδρας και ευρύτερα της ΠΕ Πέλλας, τα οποία προξένησαν ζημιές σε υποδομές, σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Ο Λάκης Βασιλειάδης είδε την καταστροφή, μίλησε με πολίτες και καταστηματάρχες, τον Δήμαρχο Αλμωπίας και τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας. Αμέσως επικοινώνησε με τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό Χρ. Τριαντόπουλο, αρμόδιο για θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, από τον οποίο και ζήτησε να γίνει άμεση ενεργοποίηση των διαδικασιών για την  καταγραφή όλων των ζημιών. Επικοινώνησε επίσης με το γραφείο του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας & Κλιματικής Κρίσης Ευ. Τουρνά όπου ενημέρωσε για την κατάσταση και την ανάγκη συνδρομής των δυνάμεων.

Με προτεραιότητα την προστασία της ανθρώπινης ζωής υπήρξε άμεση κινητοποίηση και τα μηχανήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης ενισχύθηκαν με 12 άτομα από την 2η ΕΜΟΔΕ, με 6 αντλητικά συγκροτήματα και 5 οχήματα από όμορες υπηρεσίες με 3 άτομα πλήρωμα έκαστο για την ενίσχυση της ΠΥ Αριδαίας. Ο Βουλευτής βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τους Δήμους και την Αντιπεριφέρεια, με στόχο την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης για τις πληγείσες περιοχές, ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές και να αποζημιωθούν οι πολίτες που είδαν σπίτια, καταστήματα και περιουσίες να καταστρέφονται.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου