Saturday, 20 April, 2024

Στις 15 Δεκεμβρίου οι εκλογές στο Οικονομικό Επιμελητήριο – Αβραάμ και Γιάννης Πανίδης υποψήφιοι

Εκλογές σε ένα από τα σημαντικότερα και μαζικότερα Επιμελητήρια της χώρας, το Οικονομικό, διεξάγονται την προσεχή Κυριακή 15 Δεκεμβρίου

Συμμετέχουν οκτώ παρατάξεις με συνολικά 1.201 υποψηφίους. Από τις κάλπες της Κυριακής θα αναδειχθούν τα διακόσια μέλη της Συνέλευσης Αντιπροσωπείας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας από την οποία θα προκύψει στη συνέχεια το 15μελες διοικητικό συμβούλιο.

Παράλληλα, θα εκλεγούν οι 7μελεις διοικήσεις των επιμέρους περιφερειακών τμημάτων, μεταξύ των οποίων και του Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας στο οποίο εκπροσωπούνται οι οικονομολόγοι από τους νομούς Θεσσαλονίκης, Κιλκίς και Χαλκιδικής.

Στο μητρώο του ΟΕΕ είναι εγγεγραμμένα περί τα 122.000 μέλη ωστόσο, δικαίωμα ψήφου έχουν μόνον τα ταμειακώς τακτοποιημένα τα οποία ανέρχονται σε περίπου 41.000. 

Στις εκλογές μετέχει και η Παράταξη Οικονομολόγων Φοροτεχνικών Εργαζομένων-Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ)-ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, όπου υποψήφιος είναι ο Αβραάμ Πανίδης.

Τα 200 μέλη της Συνέλευσης Αντιπροσωπείας θα εκλεγούν εκατό από την Αττική, 20 από τη Θεσσαλονίκη και τα υπόλοιπα ογδόντα από την περιφέρεια.

Πανελλαδικά θα λειτουργήσουν 94 εκλογικά τμήματα εκ των οποίων τα 10 θα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη (εννέα στο σχολικό συγκρότημα της Ικτίνου και ένα στην έδρα του ΟΕΕ/ΤΚΜ στην Αριστοτέλους).

Στο 3o Εκλογικό Διαμέρισμα (Υπολ. Επικράτειας) για την ΠΕ Πέλλας, είναι υποψήφιος ο Ιωάννης Πανίδης.

Αναλυτικά όλοι οι υποψήφιοι εδώ

Διεγράφησαν τα 5 μέλη του ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου;
Παραμένουν ΠΑΣΟΚ και σταθεροί στο κόμμα τους δηλώνουν τα πέντε μέλη, για τα οποία υπήρξε η είδηση πως ζητήθηκε η διαγραφή τους, με αφορμή τις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου.
«Με έκπληξη και απορία πληροφορηθήκαμε από μέσα ενημέρωσης ότι ο κ. Παπαδημητρίου με αφορμή τις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου, ζήτησε τη διαγραφή μας από το Kίνημα», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους και συνεχίζουν «δηλώνουμε, προς κάθε κατεύθυνση πως είμαστε και παραμένουμε σταθεροί στο κόμμα που τόσα χρόνια μας τίμησε και τιμήσαμε. Είμαστε ΠΑΣΟΚ και είμαστε περήφανοι για την ιστορία και τους αγώνες που έχουμε δώσει».
Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, στο Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος, ο κ. Παπαδημητρίου έχει καταγράψει διασπαστική και αντισυντροφική συμπεριφορά ήδη απ το 2013. To 2016 μετά τις εκλογές, προέβη σε απαράδεκτες ενέργειες που δεν συνάδουν με συντροφικές συμπεριφορές, αποκεφαλίζοντας κάθε συνάδελφο που δεν ήταν υποταγμένος στον προσωπικό μηχανισμό του.
Υπογραμμίζουν πως «στη συνέχεια, μέχρι και σήμερα, σέρνει την παράταξη πίσω από καρεκλοκένταυρες επιθυμίες, και την καθιστά σε παρακολούθημα της συντηρητικής ΔΗΚΙΟ στο Επιμελητήριο, χωρίς να διστάζει να “συγκυβερνά» μαζί της στα όργανα διοίκησης. Η παραπάνω αντι-συντροφική συμπεριφορά, που μόνο γνώμονα έχει το προσωπικό συμφέρον, δεν μπορούσε να γίνει πλέον ανεκτή όχι μόνο από μας αλλά και αρκετούς άλλους συντρόφους που αγωνίζονταν για το μέλλον της ΠΑΣΚ».
«Δημιουργήσαμε και συμμετέχουμε στις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου με μια νέα ανεξάρτητη επιμελητηριακή παράταξη (ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ), με συναδέλφους από διάφορους πολιτικούς και επαγγελματικούς χώρους, με μόνο γνώμονα να εξελιχθεί το Επιμελητήριο σε χρήσιμο θεσμό και φορέα υπεύθυνης και επαγγελματικής έκφρασης. Άλλωστε ο ρόλος των επιστημονικών φορέων και των οργανώσεων είναι να διατυπώνουν επιστημονικά τεκμηριωμένες απόψεις και να αφουγκράζονται τον παλμό και τις ανάγκες της κοινωνίας και των συναδέλφων, τις οποίες θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη και τα πολιτικά κόμματα, ως πυλώνες της δημοκρατίας και όχι το αντίθετο», τονίζουν και συνεχίζουν «είναι βαθιά υποκριτικό αυτοί που συνετέλεσαν στην ολίσθηση της παράταξης και του χώρου με διασπαστικές συμπεριφορές στο παρελθόν, σήμερα να μας κουνάνε το δάχτυλο. Εμείς θα συνεχίσουμε να δίνουμε τους αγώνες στο Επιμελητήριο και την κοινωνία για την επικράτηση προοδευτικών θέσεων και λύσεων, πιστοί πάντα στο χώρο και στο κίνημα μας. Η ζωή θα δείξει ποιος υπηρετεί αρχές, ιδέες και το κίνημα και ποιος τα προσωπικά του συμφέροντα».
Την ανακοίνωση υπογράφουν: 1. Ψυχογυιός Παναγιώτης, 2. Νταγιάννης Αιμίλιος, 3. Λαμπράκης Γεώργιος, 4. Κανακουσάκης Κωνσταντίνος, 5. Πουλής Γεώργιος

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου