Friday, 19 April, 2024

Στον αγιασμό των σχολείων η Δήμαρχος Σκύδρας

Με τη βιβλική φράση, παραινετικού χαρακτήρα, «δράξασθε παιδείας», που ακούστηκε στα σχολεία από τους ιερείς μας, τελέστηκε με ευλάβεια και επισημότητα ο αγιασμός στις  εκπαιδευτικές μονάδες του Δήμου Σκύδρας.

Μετά τη καλοκαιρινή ανάπαυλα, λοιπόν, μαθητές και εκπαιδευτικοί βρέθηκαν και πάλι στο φυσικό τους χώρο.

Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου επισκέφθηκε διαδοχικά, το Δημοτικό Σχολείο Αρσενίου, το Λύκειο, το Γυμνάσιο και το 2ο  Δημοτικό Σχολείο Σκύδρας.

Απευθυνόμενη δε στην εκπαιδευτική κοινότητα δήλωσε, μεταξύ των άλλων, τα εξής: «Βρισκόμαστε στο κατώφλι μιας νέας σχολικής χρονιάς που θα είναι ναι μεν κοπιαστική, ταυτόχρονα όμως και συναρπαστική για τις γνώσεις και τις εμπειρίες που θα προσφέρει στους μαθητές. Υπενθυμίζω στα παιδιά μας ότι θα πρέπει ν΄αγαπούν, να σέβονται και να τιμούν τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και να προσέχουν το σχολείο τους. Θέλω να δώσω ξανά συγχαρητήρια στους επιτυχόντες των Ανωτάτων Σχολών που μας γέμισαν χαρά και ικανοποίηση και πιστεύω ότι ανάλογες επιτυχίες θα έχουν και οι φετινοί τελειόφοιτοι. Εύχομαι στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς ψυχική δύναμη, υγεία και αισιοδοξία για να μπορούν να συνεχίσουν τον μεγάλο αγώνα της διαπαιδαγώγησης και της μόρφωσης των παιδιών μας που είναι η ελπίδα και το μέλλον του τόπου και της κοινωνίας μας, Ευχαριστώ τους ιερείς μας, τους εκπαιδευτικούς, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, τα στελέχη της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την άψογη συνεργασία που έχουμε αναπτύξει και είμαι βεβαία ότι θα συνεχιστεί  στον ίδιο βαθμό. Ο Δήμος Σκύδρας, όποτε χρειαστεί, θα είναι δίπλα σας, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων και των αρμοδιοτήτων του. Καλή και εποικοδομητική σχολική χρονιά με υγεία, πρόοδο και επιτυχία για όλους».

AESSENI-B-011 AESSENI-B-018 AESSENI-B-005

Στον αγιασμό των σχολείων η Δήμαρχος Σκύδρας

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου