Thursday, 28 March, 2024

Στοχευμένες δράσεις στην Κεντρική Μακεδονία για λαθραία καπνικά προϊόντα

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων που πραγματοποιούνται στην Κεντρική Μακεδονία, για την καταπολέμηση

της λαθρεμπορίας καπνικών προϊόντων, συνελήφθησαν χθες (15 Μαΐου 2023) το πρωί 3 άτομα σε ξεχωριστές περιπτώσεις, για παράβαση του τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έρευνα της οικίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 324 συσκευασίες καπνού για ναργιλέ, συνολικού βάρους 50 κιλών και 850 γραμμαρίων, για τις οποίες δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί, 29 φιαλίδια βάσης νικοτίνης για ηλεκτρονικό τσιγάρο, 11 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, που περιείχαν 5 τσιγάρα το κάθε ένα και αυτοκόλλητα με ένδειξη νικοτίνης.

Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Νάουσας, ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έρευνα καταστήματος ιδιοκτησίας του και σε όχημα, διαπιστώθηκε να αποκρύπτει  220 πακέτα τσιγάρων και 6 συσκευασίες καπνού, συνολικού βάρους 300 γραμμαρίων, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Στην τρίτη περίπτωση, συνελήφθη σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έρευνα του οχήματος που οδηγούσε, εντοπίσθηκαν επιμελώς κρυμμένα σε ειδική κρύπτη στην οροφή του οχήματος, 90 πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης. Επίσης κατασχέθηκε και το παραπάνω όχημα που χρησιμοποιούσε. Όλα τα προαναφερόμενα λαθραία καπνικά προϊόντα, θα σταλούν στα αρμόδια τελωνεία για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου