Friday, 19 April, 2024

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση της Π.Ε. Πέλλας για το κλείσιμο της ΜΕΘ Έδεσσας

Με επιτυχία και με την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων προστασίας, πραγματοποιήθηκε στην πύλη του Διοικητηρίου της Π.Ε. Πέλλας

το πρωί της Τρίτης, 26.10.2021, συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπροσώπων σωματείων, κοινωνικών φορέων και συλλόγων της περιοχής και παρέμβαση στην Διοίκηση της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, ενάντια στον κλείσιμο της ΜΕΘ Έδεσσας και την προδιαγραφόμενη κατάρρευση κλινικών του Νοσοκομείου Έδεσσας και Γιαννιτσών, ενάντια στα σχέδια για συγχωνεύσεις και μετακινήσεις τμημάτων και κλινικών των νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών, απαιτώντας την ενίσχυση και ανάπτυξη των δύο νοσοκομείων και των κέντρων υγείας της περιοχής.
Στη συνάντηση αντιπροσωπείας των φορέων της περιοχής με εκπρόσωπο του αντιπεριφερειάρχη, επιδόθηκε το «Κοινό Ψήφισμα της Σύσκεψης των Φορέων» και μεταφέρθηκε από τους εκπροσώπους των σωματείων η οργή και η αγανάκτηση του λαού της περιοχής, των υγειονομικών και των άλλων εργαζομένων, για την εμμονή του Υπουργείου Υγείας στην επικίνδυνη για την υγεία του λαού πολιτική του. Η αντιπροσωπεία των εργαζομένων απαίτησε μαζικές προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού, λοιπού προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης με κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας του Νομού, να σταματήσουν οι αναγκαστικές μετακινήσεις γιατρών, να μονιμοποιηθούν όλοι οι επικουρικοί και οι συμβασιούχοι και να επιστρέψουν άμεσα στη δουλειά οι υγειονομικοί που βρίσκονται σε αναστολή.Στη συγκέντρωση συμμετείχαν και συνδικαλιστές από σωματεία εργαζομένων που συνεδριάζουν τις επόμενες μέρες για να λάβουν αποφάσεις συμμετοχής και συντονισμού με τους φορείς που συσπειρώνονται και παλεύουν με πλαίσιο το Κοινό Ψήφισμα. Μαχητικό παρόν έδωσαν και πάλι οι μαθήτριες και οι μαθητές του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Έδεσσας, που συνεχίζουν να δίνουν σε όλους μας ένα μάθημα αγωνιστικότητας, ήθους και ωριμότητας. Την συμπαράστασή τους εξέφρασαν οι επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Έδεσσας», της δημοτικής παράταξης του Δήμου Έδεσσας «Κοινωνία σε Κίνηση», της «Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Αριδαίας», της «Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Σκύδρας» και της «Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Πέλλας».
Οι φορείς, τα σωματεία και οι σύλλογοι της περιοχής που συντόνισαν τα αγωνιστικά τους βήματα, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις, οργανώνουν συλλογή υπογραφών στήριξης του Κοινού Ψηφίσματος της Σύσκεψης Φορέων της 23ης του Οκτώβρη και πλατιά ενημέρωση του λαού της περιοχής με στόχο να φτάσει το Κοινό Ψήφισμα παντού.
Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας καλεί και πάλι τους κοινωνικούς φορείς, όλο το λαό της περιοχής, στον κοινό αγώνα! Να πάρουν μέρος, στη στήριξη του Κοινού Ψηφίσματος Κοινωνικών Φορέων, Σωματείων! Ξεσηκωμός τώρα!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου