Friday, 29 March, 2024

Συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο «λαιμητόμο» στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών

Συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο «λαιμητόμο» στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ-ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ

ΠΕΜΠΤΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 13:30, ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΝΟΣ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Με τη συμμετοχή εργαζομένων στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας του νομού, σωματείων και φορέων του νομού, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας η προγραμματισμένη κινητοποίηση της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας (Ε.Ν.Ι.Π.) στην πύλη του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, ενάντια στο νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη που βάζει «ταφόπλακα» στη δημόσια φροντίδα υγείας.

Μέσα από τις παρεμβάσεις εκπροσώπων σωματείων έγινε κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο Συλλαλητήριο την Πέμπτη στις 13:30, μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου που ισοπεδώνει ότι απέμεινε από την δημόσια υγεία, στην πύλη του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, για να απαιτήσουμε:

-ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ το επαίσχυντο νομοσχέδιο για την δευτεροβάθμια περίθαλψη! Όχι στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία.

-Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας-Πρόνοιας με σύγχρονες και υψηλού επιπέδου και υπηρεσίες υγείας για όλο το λαό, με πλήρη και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, με βάση τις ανάγκες λειτουργίας των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας του νομού!

-Κατεπείγοντα μέτρα για να προληφθεί η κατάρρευση των τμημάτων των νοσοκομείων Γιαννιτσών και Έδεσσας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης για την κάλυψη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων ! Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών, συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις ! Άρση των αναστολών εργασίας και άμεση επιστροφή των συναδέλφων στα τμήματα που εργάζονται!

Ανάπτυξη, ενίσχυση των νοσοκομείων και κέντρων Υγείας του Νομού Πέλλας. Καμιά σκέψη για συγχώνευση ή κατάργηση τμημάτων ή κλινικών των δύο νοσοκομείων του νομού και των κέντρων υγείας.

Το ΔΣ της ΕΝΙΠ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου