Thursday, 28 March, 2024

Συλλογικά η κάθοδος των…μυρίων στον Υπουργό Υγείας για διεκδίκηση λύσεων για τα νοσοκομεία Πέλλα

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας για την κατάσταση των νοσοκομείων Πέλλας, ακούστηκε από το διοικητή των διασυνδεόμενων νοσοκομείων Γιαννιτσών – Έδεσσας Η. Τσιαμήτρο

πως ”η κατάσταση μπορεί να μην είναι οικτρή, όμως είμαστε σε ένα σημείο καμπής και πρέπει να διεκδικήσουμε”.
Η κατάσταση είναι φανερό πως έχει ξεπεράσει πλέον τα όρια ανοχής του προσωπικού και των νοσηλευομένων και απαιτείται η άμεση κινητοποίηση και ανταπόκριση της πολιτείας όταν τα δύο μεγάλα νοσοκομεία δυστυχώς αντιμετωπίζονται ως τρίτης κατηγορίας και ”η κατάσταση για τις εγκαταστάσεις τεχνητού νεφρού στην Έδεσσα είναι τριτοκοσμικές” όπως ειπώθηκε από τον κ. Τσιαμήτρο.
Τα επείγοντα προβλήματα για τα οποία απαιτείται άμεσα λύση είναι η κάλυψη των εφημεριών των ιατρών και νέες προσλήψεις σ’ όλες τις ειδικότητες, η βελτίωση των κτιριακών υποδομών (με κυριότερο τη μεταφορά της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο της Έδεσσας), καθώς και ο ιατρο-τεχνολογικός εξοπλισμός (με πρώτο την προμήθεια αξονικού τομογράφου για το Νοσοκομείο των Γιαννιτσών).
Στην ευρεία συνάντηση για την επίλυση των λειτουργικών προβλημάτων των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών, συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Έδεσσας, Πέλλας και Σκύδρας κ.κ. Δημήτριος Γιάννου, Γρηγόριος Στάμκος και Αικατερίνη Ιγνατιάδου αντίστοιχα, η Περιφερειακή Σύμβουλος Μαρία Ζωγράφου – Τσαντάκη, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιορδάνης Τσώτσος, εκπρόσωποι των βουλευτών, ο Διοικητής των Νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών Ηλίας Τσιαμήτρος, ο Θωμάς Μουμτζιδέλης, ως εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Πέλλας, οι Διευθυντές των Ιατρικών Υπηρεσιών κκ. Χ. Κοντοβίτσης και Γ. Κουτσός, οι Πρόεδροι των Επιστημονικών Συμβουλίων Έδεσσας και Γιαννιτσών κκ. Π. Μακρίδης και Α. Καρασακαλίδης αντίστοιχα, ο κ. Ι. Γενναρίδης, Πρόεδρος ΕΝΙΠ, οι Πρόεδροι των σωματείων εργαζομένων Ε. Γκέλου και Α. Καραϊσκάκης, και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Στη σύσκεψη τονίστηκε ότι, απαιτείται η αυτόνομη και ασφαλής λειτουργία των Νοσοκομείων, η ενδυνάμωση των Κέντρων Υγείας, η βελτίωση των συνθηκών περίθαλψης με διοικητικά μέτρα και η εξασφάλιση της χρηματοδότησης για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών οι οποίες, μέχρι ένα κρίσιμο επίπεδο, είναι ανελαστικές.
Όπως ανακοινώθηκε θα υπάρξει επικοινωνία με τον υπουργό Υγείας Α. Ξανθό, προκειμένου να υπάρξει συνάντηση για να συζητηθεί η αντιμετώπιση των επειγόντων θεμάτων.

Συλλογικά η κάθοδος των…μυρίων στον Υπουργό Υγείας για διεκδίκηση λύσεων για τα νοσοκομεία Πέλλας

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου