Thursday, 28 March, 2024

Συμμετοχή της Π.Ε. Πέλλας στην Fruit Logistica

Πετυχημένη ήταν η συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην μεγαλύτερη έκθεση φρέσκων φρούτων και λαχανικών FRUIT LOGISTICA, που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο το διάστημα 3-5 Φεβρουαρίου.

 

Σε σύντομη δήλωσή του για τη συμμετοχή και εκπροσώπηση της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας στην FRUIT LOGISTICA, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης ανέφερε ότι οι προσπάθειες που γίνονται από την Π.Ε. Πέλλας για προβολή και προώθηση των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της περιοχής μας σε χώρες του Εξωτερικού είναι συντονισμένες και συνεχείς. Επίσης, ο κ. Θεοδωρίδης συνεχάρη τα στελέχη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πέλλας για την συμβολή τους και την επιτυχημένη παρουσία τους και υπογράμμισε ότι εξωστρέφεια της αγροτικής παραγωγής είναι το ζητούμενο για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα των παραγόμενων προϊόντων τα οποία θα διεισδύσουν σε νέες αγορές και θα εδραιωθούν βασιζόμενα στην αδιαμφισβήτητη ποιότητά τους.

 

Η FRUIT LOGISTICA είναι ο χώρος συνάντησης για εμπόρους και παραγωγούς. Με 70.000 εμπορικούς επισκέπτες από περισσότερες από 130 χώρες και 2900 εκθέτες από 84 κράτη του κόσμου η φετινή διοργάνωση επιβεβαίωσε την παγκόσμια πρωτοκαθεδρία μεταξύ των εκθέσεων φρέσκων φρούτων και λαχανικών. Η έκθεση προσέφερε πλήρη εικόνα της αγοράς για όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του κλάδου. Από την Ελλάδα συμμετείχαν φέτος 53 εκθέτες, ενώ πέρυσι ήταν 41.

 

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε δυναμικά με 10 εκθέτες που  εκπροσωπούσαν επιχειρήσεις και συνεταιρισμούς της Ημαθίας, της Πέλλας και της Θεσσαλονίκης.

 

Ειδικότερα, από την Π.Ε. Πέλλας συμμετείχαν οι συνεταιρισμοί Α.Σ. ΆΡΝΙΣΣΑΣ, ο  Α.Σ. ΓΑΛΑΤΑΔΩΝ “ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ” και ο Α.Σ. ΠΕΛΛΑΣ.  Από την Π.Ε. Ημαθίας συμμετείχαν οι επιχειρήσεις ΑΛΑΓΚΙΟΖΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε., ΑΦΟΙ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗ Ο.Ε, ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΕΤΙΚΑΣ & ΤΕΑ ΠΕΤΙΚΑ Ο.Ε. και οι συνεταιρισμοί Α.Σ. Μακροχωρίου “ΕΡΜΗΣ”, Δ.Π.Α.Σ ”ΜΙΕΖΑ ΦΡΟΥΤ” και Α.Σ. Δήμου Δοβρά “Η ΦΡΟΥΤΟΠΗΓΗ” και από ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης συμμετείχε η επιχείρηση FOOD HELLAS με αποξηραμένη ρίγανη.

 

Τα στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, Κατερίνα Καλαϊτζίδου και Μαρία Δασκαλοπούλου ήταν οι μοναδικοί εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην έκθεση πραγματοποιώντας συναντήσεις με φορείς και επαγγελματίες του κλάδου των φρούτων και λαχανικών. Σε συνεργασία με τους παραγωγούς και τους επαγγελματίες ανέδειξαν τον αγροτοδιατροφικό πλούτο της Πέλλας και της Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Μεγάλο ενδιαφέρον για τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά της Πέλλας και της Ημαθίας υπήρξε από εισαγωγείς της Αιγύπτου, της Ολλανδίας, της Γαλλίας, της Πολωνίας, της Ιταλίας,  της Αγγλίας  και της Ρουμανίας, ενώ, έγιναν οι πρώτες επαφές και συζητήσεις με τους συμμετέχοντες προκειμένου να κλειστούν επαγγελματικές συμφωνίες για την εξαγωγή των αγροτικών προϊόντων. Επίσης, επιχειρήσεις της Γερμανίας συζήτησαν ενδεχόμενες συνεργασίες με αντίστοιχες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Την έκθεση επισκέφτηκαν ο Βουλευτής Ημαθίας Απόστολος  Βεσυρόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κωνσταντίνος Καλαϊτζίδης, o Γενικός Σύμβουλος Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων της Ελλάδας στο Βερολίνο Χρήστος Ντοκομές και η Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων και Υπεύθυνη Εκδηλώσεων  του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνά Θεοφανίδου. Όλοι αντάλλαξαν απόψεις με τους παρευρισκόμενους για το ενδιαφέρον της διεθνούς αγοράς και τον τρόπο προσέγγισης απέναντι στα ελληνικά αγροτικά προϊόντα φρούτα και λαχανικά.

Συμμετοχή της Π.Ε. Πέλλας στην Fruit Logistica

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου