Tuesday, 19 March, 2024

Συνάντηση Δ. Σταμενίτη με τον Αν. Υπουργό Οικονομικών για το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας των οικογενειακών βοηθών

Συνεχίζοντας τις ενέργειες του για το ζήτημα της διεύρυνσης καταβολής του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

και στην κατηγορία των εργαζομένων του «Βοήθεια στο Σπίτι» που έχουν προσληφθεί ως Οικογενειακοί Βοηθοί, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Σταμενίτης συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θ. Σκυλακάκη στις 21 Μαρτίου 2023.

Μετά την κατάθεση του αιτήματος στον Υπουργό Εσωτερικών Μ. Βορίδη, ο Βουλευτής Πέλλας έθιξε το ζήτημα και στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Σκυλακάκη, σημειώνοντας για ακόμη μια φορά ότι οι υπηρεσίες που παρέχουν οι υπάλληλοι που εργάζονται ως Οικογενειακοί Βοηθοί του «Βοήθεια στο Σπίτι» έχουν άμεση συνάφεια με αυτές που προσφέρουν όσοι υπηρετούν  στις ειδικότητες ΥΕ Βοηθών Νοσοκόμων – Φυλάκων Ασθενών, ΥΕ Βοηθών Θαλάμου και ΥΕ Μεταφορέων Ασθενών και οι οποίοι λαμβάνουν, ορθώς, το επίδομα.

Από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Σκυλακάκης τόνισε ότι είναι ένα θέμα που πρέπει να εξεταστεί τόσο στην ουσία του όσο και στις τεχνικές λεπτομέρειες και αναλόγως να αποφασιστεί η πορεία του. Διαβεβαίωσε τον κ. Σταμενίτη ότι σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Υπ. Οικονομικών αλλά και του Υπ. Εσωτερικών θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να διερευνηθεί η δυνατότητα υλοποίησης του αιτήματος.

Εδώ μπορείτε να ενημερωθείτε για την προηγούμενη συνάντηση με τον ΥΠΕΣ:

https://stamenitis.gr/16032023/

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου