Friday, 29 March, 2024

Συνάντηση Δ. Σταμενίτη με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Πέλλας, Ν. Αγγελίδη και Δ. Γερεμτζέ συναντήθηκε

το πρωί της Παρασκευής (03.09.2021) ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Σταμενίτης.

Κατά τη διάρκεια και των δύο συναντήσεων συζητήθηκαν διεξοδικά τα ζητήματα που απασχολούν τις σχολικές διευθύνσεις του Νομού Πέλλας. Ενόψει του νέου σχολικού έτους τέθηκαν θέματα, όπως η ετοιμότητα των σχολικών μονάδων του Νομού σε έμψυχο δυναμικό αλλά και υλικό-τεχνικό εξοπλισμό. Συμφωνήθηκε μάλιστα ότι θα υπάρχει, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, στενή συνεργασία ώστε άμεσα να λύνονται τυχόν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν.
Ο Βουλευτής από την πλευρά τόνισε το σημαντικό έργο που κάνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στον τομέα της Παιδείας και στην ιδιαίτερη βαρύτητα που αποδίδει στην αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο χώρος της εκπαίδευσης. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια, έγιναν φέτος πανελλαδικά 11.700 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών γενικής αγωγής και εκπαίδευσης ενώ η ανακοίνωση της πρώτης φάσης προσλήψεων των αναπληρωτών πραγματοποιήθηκε πριν την 1η Σεπτεμβρίου.
Όσον αφορά το σκέλος της πανδημίας, ο Διονύσης Σταμενίτης εξέφρασε την αισιοδοξία ότι τα μέτρα που έχουν εισηγηθεί οι λοιμωξιολόγοι και υιοθέτησε η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων θα εξασφαλίσουν την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της σχολικής χρονιάς. Σημείωσε δε, ότι η εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα έχουν αποδείξει ότι ανταποκρίνονται με μεγάλη υπευθυνότητα στις προκλήσεις, κάτι που αποτυπώθηκε στο γεγονός ότι με προσπάθεια και συνεργασία ξεπεράστηκαν επιτυχώς δύο εξαιρετικά δύσκολες χρονιές λόγω της εμφάνισης του κορωνοϊού.
Επίσης, ο Βουλευτής την ίδια ημέρα συναντήθηκε με τα Διοικητικά Συμβούλια του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Έδεσσας και της Α’ ΕΛΜΕ Πέλλας, όπου είχε την ευκαιρία να ακούσει και να συζητήσει με τους εκπαιδευτικούς για τα ζητήματα που απασχολούν τις σχολικές μονάδες και για τις ανάγκες που υπάρχουν καθώς επίσης και για θέματα covid.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου