Thursday, 18 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με την υφ. Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης επισκέφτηκε σήμερα την Υφυπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου

με την οποία και συζήτησαν για σειρά θεμάτων της αρμοδιότητάς της, τόσο για την ΠΕ Πέλλας, όσο και για την επικράτεια.

Αρχικά ο Λάκης Βασιλειάδης έθεσε το ζήτημα των ΚΔΑΠ και της υπερβάλλουσας ζήτησης για vouchers. Ζήτησε να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια ώστε να λάβουν την οικονομική ενίσχυση όσο το δυνατόν περισσότερες περιπτώσεις που είχαν πλήρεις φακέλους, ενώ τόνισε πως οφείλουμε και μακροπρόθεσμα να μεριμνήσουμε για την όσο τον δυνατόν μεγαλύτερη κάλυψη των αναγκών.

Στη συνέχεια η συζήτηση κινήθηκε γύρω από τα ΚΔΑΠ ΑμεΑ, για τα οποία η Υφυπουργός τον ενημέρωσε πως οι δομές αυξήθηκαν αισθητά και ο αριθμός ωφελούμενων έχει επίσης αυξηθεί σημαντικά. Ο Βουλευτής ανέφερε ότι υπάρχει ανάγκη επέκτασης των δομών υποστηριζόμενης διαβίωσης για άτομα με αναπηρίες. Όπως τον ενημέρωσε η κ. Μιχαηλίδου, οι Στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης διπλασιάστηκαν από 60 σε 126 με συνεχώς νέες να εντάσσονται στο δυναμικό της επικράτειας. Παράλληλα, με συστηματικές ενέργειες εκσυγχρονίζονται οι απαιτήσεις για το προσωπικό των δομών και την κατάρτισή του. Η ισχύουσα ΚΥΑ καθορισμού όρων και λειτουργίας ΚΔΑΠ ΑμεΑ (ΦΕΚ Β 2240/2021) αναβάθμισε σημαντικά τα απαιτούμενα προσόντα.

Τέλος, ο Λάκης Βασιλειάδης τόνισε στην κ. Μιχαηλίδου ότι είναι απαραίτητη -δεδομένης και της ευαισθησίας του θέματος για τους συμπολίτες μας με αναπηρίες- η διαρκής και εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του κράτους με τις οποίες έρχονται σε επαφή σχεδόν καθημερινά. Η Υφυπουργός τον ενημέρωσε ότι αποτελεί προτεραιότητα της Κυβέρνησης η συνεχής βελτίωση των υπηρεσιών. Ήδη οι χρόνοι των επιτροπών μειώθηκαν αισθητά και πολλές υπηρεσίες παρέχονται πλέον ηλεκτρονικά. Σε κάθε περίπτωση, με συστηματική δουλειά θα περιοριστούν οι όποιες αρρυθμίες παραμένουν.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου