Thursday, 28 March, 2024

Συνάντηση Σταμενίτη με Υφυπ. Μεταφορών για προώθηση των αιτημάτων των ΤΑΞΙ

Τον Υφυπουργό Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη επισκέφθηκε σήμερα, Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020, ο Βουλευτής Πέλλας 

της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Σταμενίτης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των ΤΑΞΙ. Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής μετέφερε στον Υφυπουργό τα αιτήματα των Σωματείων ΤΑΞΙ του Νομού Πέλλας (Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί – Αγοραίων Γιαννιτσών «Ο Άγιος Χριστόφορος», Συνεταιρισμός Ραδιοταξί Έδεσσας «Καταρράκτες» και Σωματείο Ραδιοταξί Αριδαίας «Ο Ερμής»), τονίζοντας παράλληλα την αγωνία που επικρατεί ανάμεσα στις τάξεις των επαγγελματιών του κλάδου. Ο κ. Σταμενίτης σημείωσε ότι ο κλάδος των ΤΑΞΙ έχει πληγεί σημαντικά καθόλη την περίοδο της υγειονομικής κρίσης, γεγονός που μπορεί εύκολα να γίνει κατανοητό αν αναλογιστούμε ότι λόγω των, αναγκαίων, μέτρων περιορισμού της μετακίνησης ένας μεγάλος όγκος τακτικών μετακινήσεων, όπως για παράδειγμα η μετάβαση στην εργασία, έχουν περιοριστεί με άμεσα αρνητικά αποτελέσματα στην οικονομική κατάσταση των επαγγελματιών της εν λόγω κατηγορίας.

Στο πλαίσιο αυτό ο Βουλευτής ζήτησε από τον Υφυπουργό να εξεταστούν τα παρακάτω μέτρα, τα οποία αξίζει να σημειωθεί ότι αποτελούν προτάσεις των ίδιων των Σωματείων. Αναλυτικά:

1.Χορήγηση αποζημίωσης παρόμοια με αυτήν που έλαβαν άλλοι κλάδοι στον τομέα της μεταφοράς και των μετακινήσεων.

2.Μείωση των τελών κυκλοφορίας, ανάλογη με τον αριθμό των ημερών ισχύος των μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων.

3.Αποζημίωση μέρους των συμβάσεων για τα δρομολόγια των μαθητών που με κρατική εντολή δεν πραγματοποιήθηκαν.

Παράλληλα, ο Βουλευτής κατέθεσε εκ νέου προτάσεις που αφορούν έναν μακρόπνοο σχεδιασμό και θα συμβάλλουν στη γενικότερη ανάπτυξη του κλάδου, όπως η ένταξη τους σε προγράμματα ΕΣΠΑ για τη χρηματοδότηση νέων υβριδικών αυτοκινήτων και τη χρηματοδότηση για αγορά μεταχειρισμένων υβριδικών αυτοκινήτων.

Συζητήθηκε συνολικά η ανάληψη πρωτοβουλιών που θα ενισχύσουν την αναβάθμιση του στόλου των ΤΑΞΙ με άμεσα θετικό αντίκτυπο τόσο στις συνθήκες εργασίας των οδηγών και στις παρεχόμενες υπηρεσίες όσο και στο περιβάλλον μέσα από την εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων. Από την πλευρά του ο κ. Κεφαλογιάννης, κατανοώντας τις δυσκολίες που επιφέρουν τα μέτρα, ενημέρωσε τον κ. Σταμενίτη ότι αναμένεται συνάντηση μεταξύ της ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, και συγκεκριμένα του ίδιου του Υπουργού κ. Καραμανλή, και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ, κατά την οποία θα συζητηθούν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους τελευταίους 8 μήνες. Εν συνεχεία, βάσει των αιτημάτων και της συνολικής αξιολόγησης της κατάστασης, θα προωθηθούν τα θέματα και προς τα συναρμόδια Υπουργεία.

Ο Βουλευτής Πέλλας στις 27 Νοεμβρίου έχει καταθέσει ως αναφορά στο Μέσα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου τις επιστολές των Σωματείων ΤΑΞΙ του Νομού Πέλλας.

Δείτε εδώ το σχετικό λινκ από την ιστοσελίδα της Βουλής:   

https://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikos-Elenchos/Mesa-Koinovouleutikou-Elegxou?pcm_id=5b27db52-a01d-4433-be07-ac8700b066ec

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου