Wednesday, 24 April, 2024

Συνέντευξη. Γενικευμένο lockdown, προτείνει ο Ιατρικός Σύλλογος Πέλλας

Αποκλειστική συνέντευξη με τον πρόεδρου του Ιατρικού Συλλόγου Στέλιο Καλούδη

«Πρέπει να γίνει γενικευμένο καθολικό lockdown για να σωθεί ο Νομός Πέλλας» τόνισε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Στέλιος Καλούδης, μιλώντας αποκλειστικά στον “Λόγο της Πέλλας”.

Ο κ. Καλούδης, τόνισε αρχικά ότι «ο Νομός Πέλλας, παρουσιάζει ένα μεγάλο ιικό φορτίο, το οποίο παραμένει σταθερό εδώ και μέρες. Κάποιοι, προτείνουν την αστυνόμευση.

Ωστόσο, στο ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου, υπογραμμίστηκε, ότι αυτό είναι δευτερεύουσας σημασίας. Αν πραγματικά θέλουμε να δούμε κάποια βελτίωση, τότε ο Νομός Πέλλας πρέπει να κηρυχθεί σε γενικευμένο lockdown. Με άλλα λόγια, τα μόνα που πρέπει να μην ανοιχτά είναι τα σούπερ μάρκετ. Έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα, κάθε σπίτι, έχει και ένα περιστατικό covid.

Όταν συμβεί αυτό, θα πρέπει και ο περίγυρος να μπει αναγκαστικά σε καραντίνα 14 ημερών. Ερωτώ λοιπόν… Ποιός μπορεί να ελέγξει ένα τόσο μεγάλο πλήθος στην καθημερινότητα του; Πώς μπορείς να πεις στον άλλο μην εργάζεσαι, όταν η οικογένεια του πεινά κάτω από αυτές τις συνθήκες»; Ο Ιατρικός Σύλλογος Πέλλας, έστειλε την πρόταση του για γενικευμένο lockdown, στον κ. Χαρδαλιά, την οποία και κοινοποίησε στον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Δάνη Τζαμτζη και στον Δήμαρχο Έδεσσας Δημήτρη Γιάννου.

“Ασφυκτική” η κατάσταση στα Νοσοκομεία του Νομού

Σε ότι αφορά την κατάσταση που επικρατεί στα δύο Νοσοκομεία του Νομού Πέλλας, ο κ. Καλούδης, την χαρακτήρισε “ασφυκτική”. Όπως δήλωσε στον «Λόγο της Πέλλας»: «Υπάρχουν πάνω από 80 ασθενείς covid, στο Νοσοκομείο της Έδεσσας, ενώ η κατάσταση είναι ίδια και στο Νοσοκομείο των Γιαννιτσών. Το προσωπικό (γιατροί και νοσηλευτές) έχουν νοσήσει και νοσούν από κορονοϊό, γεγονός που σημαίνει ότι αυτόματα υπάρχουν ελλείψεις, στη διαχείριση της κατάστασης.

Αν πραγματικά θέλουμε να ομαλοποιήσουμε την κατάσταση, η πρόταση μας είναι μονόδρομος. Εύχομαι η πρόταση μας να υιοθετηθεί, και να εφαρμοστεί για όσο καιρό χρειαστεί».

Διαβάστε την επιστολή, που στάλθηκε στον κ. Χαρδαλιά:

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου