Saturday, 20 April, 2024

Συνέντευξη, Μιχάλης Μέγας: Στον δήμο Σκύδρας είμαστε μια οικογένεια

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Σκύδρας, Μιχάλης Μέγας, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, τουλάχιστον σε ότι αφορά

την ευρύτερη περιοχή του Δήμου. Πολύ αγαπητός στον κόσμο, ευθύς και πρόθυμος να εξυπηρετήσει τους πάντες σε ζητήματα αρμοδιότητάς του, στα όρια των δυνατοτήτων του. Ωστόσο, λίγοι ξέρουν ότι είναι και ο άνθρωπος των ρεκόρ στην Αυτοδιοίκηση.

Μέχρι και σήμερα κατέχει το ρεκόρ του νεότερου, ηλικιακά, συμβούλου που έχει εκλεγεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της Σκύδρας (ήταν μόλις 24 ετών). Παράλληλα, μετρά πολλά χρόνια συμμετοχής του στα κοινά, ενώ έχει διατελέσει και Αντιδήμαρχος, όπως και τώρα.

Ας τον γνωρίσουμε λοιπόν, καλύτερα:

Να ξεκινήσουμε από μία βαριά κληρονομιά. Αλέξανδρος Μέγας. Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μαυροβουνίου και πατέρας σας. Τι σημαίνει αυτό για σας;

Τα πάντα! Από τον πατέρα μου διδάχτηκα αυτή την ανιδιοτελή αγάπη για τον τόπο μας. Με συμβούλευε σε κάθε μου βήμα και φυσικά με παρότρυνε να ασχοληθώ με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τον γνωρίζουν όλοι για το ήθος που είχε και για την αγωνιστικότητα που τον διέκρινε. Τον έχασα πρόσφατα, αλλά θα τον θυμάμαι για πάντα. Συνεχίζει να αποτελεί ζωντανό παράδειγμα για μένα!

Από την Δημοτική αρχή του Ιορδάνη Τζαμτζή, στην εποχή της Κατερίνας Ιγνατιάδου. Πώς το βιώνετε μέχρι σήμερα;

Με πολλές εμπειρίες, που σε μαθαίνουν να κινείσαι στον Αυτοδιοικητικό χώρο. Καθένας φυσικά στην εποχή του, με την δική του τακτική και τα χαρακτηριστικά που τον διακρίνουν. Όλοι όμως, με έναν κοινό στόχο. Να πετύχουν για το καλό της Σκύδρας και των Δημοτών της.

Ιδεολογικά,  κινείστε σε έναν συγκεκριμένο κομματικό χώρο.  Πώς προέκυψε αυτός ο “γάμος” με μία παράταξη που συγκεντρώνει άτομα από όλους τους κομματικούς χώρους;

Το θέσατε εύστοχα,  και θα σας απαντήσω ευθέως. Τις επιλογές για την στελέχωση μιας δημοτικής παράταξης τις κάνε φυσικά  η επικεφαλής. Και την κα Ιγνατιάδου, έχεις κάθε λόγο να την ακολουθήσεις. Δυναμική, οργανωτική, με την σφραγίδα της ηγέτη που την ακολουθεί εδώ και χρόνια. Οι επιλογές της συνθέτουν μια ομάδα που μπορεί να παράγει έργο και αποτέλεσμα, με την καθοδήγηση της. Το κυριότερο όμως, από όλα αυτά, είναι ότι η Δήμαρχος Σκύδρας, κάνει πράξη, αυτό που για άλλους υπάρχει μόνο στα χαρτιά. Ισχυρή και ανεξάρτητη αυτοδιοίκηση. Αυτός ήταν ο στόχος, της πετυχημένης θητείας της και της θητείας όλων μας. Έτσι θα συνεχίσουμε, ξέροντας, ότι σε αυτή τη “μάχη” είμαστε όλοι για έναν και ένας για όλους”!

Θα θέλαμε να μάθουμε τι θα απαντούσε ο Μιχάλης Μέγας, σε αυτούς που λένε “Σιγά τώρα, που μας κάνει και τον Αντιδήμαρχο στα Οικονομικά”. Τι απαντάτε;

Θα απαντήσω απλά και με ένα μεγάλο χαμόγελο. Η επιλογή της Δημάρχου μας ήταν αυτή και από την πλευρά μου φροντίζω να την δικαιώσω. Ο τομέας των οικονομικών στην τοπική αυτοδιοίκηση, δεν χρειάζεται την προβολή για να πετύχει, αλλά πολύ δουλειά. Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, είναι ο επικεφαλής αυτού του τομέα και συντονίζει και ελέγχει. Υπάρχουν όμως, και οι δημοτικοί υπάλληλοι, που χάρη σε αυτούς και τις εισηγήσεις τους, μπορούμε να έχουμε μια καθαρή εικόνα για το που μπορεί να πάει ο Δήμος.

Η συνεργασία με την Δήμαρχο, με όλους τους υπαλλήλους, αλλά και με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, είμαι βέβαιος ότι μας δίνει την δυνατότητα να νιώθουμε αισιόδοξοι για τον προγραμματισμό που γίνεται, προκειμένου όλοι μαζί να οδηγήσουμε τον Δήμο Σκύδρας ακόμα ψηλότερα. Βασική μου αρχή είναι ότι τα οικονομικά είναι αριθμοί. Από τον καθένα μας εξαρτάται πως αυτοί οι αριθμοί θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του βιοτικού μας επιπέδου.

Μιλήστε μας για τους συναδέλφους σας;

Η Δήμαρχος μας, έχει καταφέρει κάτι μοναδικό. Αυτοί που βρίσκονται στον διοικητικό τομέα, αλλά και όλοι οι εκλεγμένοι της παράταξης μας, είμαστε κυριολεκτικά μια οικογένεια. Ο ένας βοηθά τον άλλο, αν αυτό χρειαστεί, ο ένας στηρίζει τον άλλο, οπότε αυτό απαιτηθεί και ο ένας προβάλλει τον άλλο κάθε φορά που αυτό κρίνεται αναγκαίο. Και όλοι μαζί είμαστε δίπλα στην Δήμαρχο, που ξέρει να παίρνει από τον καθένα αυτό που πρέπει.

Υπάρχουν στιγμές που λέτε ως εδώ; Καιρός να ιδιωτεύσω;

Δεν το σκέφτηκα ποτέ. Η συνείδηση μου μου λέει ότι πρέπει να συνεχίσω, όχι γιατί είμαι αναντικατάστατος, αλλά γιατί έχω ακόμα πολύ δύναμη μέσα μου. Βέβαια, όλο αυτό έχει να κάνει και με τη συνεχή εμπιστοσύνη που μου δείχνει ο κόσμος και τον ευχαριστώ θερμά για αυτό.

Να κλείσουμε με κάτι διαφορετικό. Ποια ερώτηση και ποια απάντηση χρωστάτε στον εαυτό σας;

Μιχάλη τι κατάφερες όλα αυτά τα χρόνια; είναι το ερώτημα μου… Νομίζω πάρα πολλά. Ήμουν συνεπής στον λόγο μου και αγάπησα πραγματικά αυτό τον τόπο, όσο τίποτε άλλο. Ήμουν ο ίδιος ο εαυτός μου και δεν άλλαξα. Δεν προσποιήθηκα. Κατάφερα να μεταφέρω το παρελθόν στο μέλλον. Έδωσα όλο μου το είναι, για τους ανθρώπους που ήταν γύρω μου (αθόρυβα πολλές φορές) και εισέπραξα αγάπη.

Η Αυτοδιοίκηση μου έδωσε αυτή τη χαρά. Αυτή είναι και η απάντηση… Ευχαριστώ τους ανθρώπους που με στηρίζουν σε αυτή τη διαρκή προσπάθεια. Συνεχίζω, γιατί μπορώ!

Σίμος Σλατίνης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου