Friday, 19 April, 2024

Συνέντευξη Ρούλα Μούλη: Από την Αριδαία στον Παναθηναϊκό, αρχηγός και Πρωταθλήτρια!

Ξεκίνησε από την Αριδαία, αγωνιζόμενη στην γυναικεία ομάδα του Φ.Ο.Α. Η Ελληνίδα φόργουορντ Ρούλα Μούλη μιλά στον “Λόγο της Πέλλας”

για την κατάκτηση του τίτλου, αλλά και τις μπασκετικές περιπέτειες…


Ξεχώρισε και άρχισε μία περιπέτεια για αυτήν. Από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, στην Εθνική Ελλάδας και μετά… Παναθηναϊκός!


Φέτος, ως αρχηγός της ομάδας, ευτύχησε να γίνει πρωταθλήτρια Ελλάδας! Η Ρούλα Μούλη, από την Αριδαία, μας μιλά για την επιτυχία της!
Όσοι δεν σε ξέρουν, πρέπει να μάθουν τις μπασκετικές περιπέτειες σου. Φαίνεται να είσαι παθιασμένη και πεισματάρα…
Μπασκετικές περιπέτειες έχω ζήσει πολλές, με όλες τις ομάδες στις οποίες έχω παίξει, αλλά και με την Εθνική Ομάδα. Όμως η φετινή περιπέτεια με τον κορονοϊό, το σταμάτα-ξεκίνα μέσα στη σεζόν, τεστ 2 φορές την εβδομάδα, αλλά και ο τρόπος που κατακτήθηκε το πρωτάθλημα, με μια απίστευτη ανατροπή και break στην έδρα του αντιπάλου, είναι ότι πιο όμορφο και αξέχαστο μου έχει συμβεί στην μπασκετική μου καριέρα!
Πίστευες ποτέ ότι θα έφτανες τόσο ψηλά;
Πάντα πίστευα ότι θα έφτανα ψηλά! Άλλωστε αν δεν πιστέψεις, δεν μπορείς και να το κάνεις! Φυσικά μεγάλο ρόλο έπαιξε η βοήθεια των γονιών μου και ο τρόπος που με στήριξαν στον αθλητισμό από πολύ μικρή ηλικία!
Τι σημαίνει μπάσκετ για σένα και τι Παναθηναϊκός, όταν μάλιστα είσαι και αρχηγός;
Το μπάσκετ για μένα είναι η ζωή μου και ο Παναθηναϊκός η Ιθάκη μου! Το να είσαι αρχηγός της ομάδας του Παναθηναϊκού είναι κάτι πολύ τιμητικό, όμως ταυτόχρονα και θέση ευθύνης απέναντι στη Διοίκηση της ομάδας, στις συμπαίκτριες μου και στον κόσμο μας!
Υπάρχει επόμενος στόχος;
Επόμενος στόχος είναι πάντα η κορυφή, ότι και να σημαίνει αυτό!
Είδαμε να αφιερώνεις αυτή την επιτυχία στην οικογένεια σου. Τι σημαίνει για σένα;
Ανήκει ολοκληρωτικά σε αυτούς! Με στήριξαν από πολύ μικρή ηλικία και έκαναν υπομονή! Χωρίς τη στήριξη τους δεν θα είχα φτάσει εδώ.
Γιατί το γυναικείο μπάσκετ μένει πάντα σε δεύτερο πλάνο;
Το γυναικείο μπάσκετ είναι δυστυχώς, όπως λέτε, σε δεύτερο πλάνο. Σίγουρα σε αυτό φταίμε όλοι, οι Σύλλογοι, η Ομοσπονδία, αλλά και οι παίκτριες. Εύχομαι κάποια στιγμή να αλλάξει αυτό.
Αξίζει να ασχοληθούν οι νέες κοπέλες με αυτό το άθλημα;
Σίγουρα αξίζει να ασχοληθούν οι νέες κοπέλες με το μπάσκετ! Πιστεύω πως στην Ελλάδα είναι στο DNA μας. Είμαστε μικρή χώρα, αλλά έχουμε βγάλει αρκετά ταλέντα. Έχουμε αρκετές επιτυχίες από τις συμμετοχές μας σε διάφορες οργανώσεις και έχουμε σηκώσει τη χώρα μας ψηλά!

Σίμος Σλατίνης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου