Saturday, 20 April, 2024

Συναγερμός για ύποπτο αντικείμενο σε τροχόσπιτο στην Ημαθία

Την κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών προκάλεσε ύποπτο αντικείμενο, το οποίο εντόπισε ιδιοκτήτης αυτοκινούμενο τροχόσπιτου

στο κάτω μέρος του οχήματός του, κι ενώ αυτό ήταν σταθμευμένο στον σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών  Πλατάνου, επί της Εγνατίας Οδού, κοντά στο Κλειδί Ημαθίας.

Συγκεκριμένα αυτοκινούμενο όχημα-τροχόσπιτο με πινακίδες Γερμανίας και με προορισμό την Κέρκυρα και δύο επιβαίνοντες, σταμάτησε στα ΣΕΑ Πλατάνου για έλεγχο ελαστικών. Στην κίνηση του επιτόπιου ελέγχου ο οδηγός αντιλήφθηκε ένα παράξενο αντικείμενο κολλημένο στο κάτω μέρος του σασί του οχήματος, με καλώδιο και λαμπάκι που αναβόσβηνε.

Έντρομος ο οδηγός του οχήματος ειδοποίησε τους υπεύθυνους του σταθμού οι οποίοι ειδοποίησαν με την σειρά τους το Α.Τ. Πλατέος και την Π.Υ. ΑΛεξάνδρειας. Άμεσα αποκλείστηκε το σημείο και έκλεισε προληπτικά το πρατήριο βενζίνης του σταθμού.mixanismosΣήμανε συναγερμός στις αρχές και επί τόπου έσπευσαν αστυνομικοί μαζί με πυροτεχνουργούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) της ΕΛΑΣ, όπως επίσης πυροσβεστικά οχήματα, ενώ για λόγους ασφαλείας αποκλείστηκε η γύρω περιοχή.

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση με τον εκρηκτικό μηχανισμό (όπως ισχυρίστηκε Γερμανός οδηγός αυτοκινούμενου τροχόσπιτου. Μέχρι αργά το μεσημέρι ήταν σε εξέλιξη η επιχείρηση των πυροτεχνουργών για την απομάκρυνση του ύποπτου αντικειμένου, ώστε στη συνέχεια αυτό να εξεταστεί και να διαπιστωθεί περί τίνος πρόκειται.

Στο σημείο βρέθηκαν οι άντρες του Α.Τ. Πλατέος, το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (Τ.Ε.Ε.Μ.) και οι πυροσβέστες. Οι άντρες της (Τ.Ε.Ε.Μ.) αφαίρεσαν τον μηχανισμό από το όχημα και επέτρεψαν στο αντρόγυνο από τη Γερμανία να συνεχίσουν το ταξίδι τους.  Οι έρευνες σχετικά με τον μηχανισμό θα συνεχιστούν στα εργαστήρια της αστυνομίας.Όπως κατέθεσε το ζευγάρι των Γερμανών, βρίσκονται στην Ελλάδα πραγματοποιώντας διακοπές με το τροχόσπιτο. Το προηγούμενο διάστημα το πέρασαν στην περιοχή της Σιθωνίας Χαλκιδικής και τώρα ήταν καθ’ οδόν για την Ηγουμενίτσα. Σύμφωνα με τους ίδιους, πέρασαν τη νύχτα στο ΣΑΕ Πλατάνου, όπου στάθμευσαν το όχημα, ενώ το πρωί επρόκειτο να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Πηγή πληροφοριών από alexandreia-gidas.gr και ΑΠΕ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου