Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Συναντήσεις Γιάννη Σηφάκη στα Γιαννιτσά

Συνάντηση με Δήμαρχο Πέλλας Γρ. Στάμκο για αναπτυξιακά θέματα, με αντιπρόεδρο ΔΕΥΑΓ, Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών, Λαογραφική Εταιρία «ΦΙΛΙΠΠΟΣ» και Σύλλογο Ποντίων Γιαννιτσών.

Συνάντηση με τη διοίκηση της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ και τους αναδόχους κτηματολογίου Γιαννιτσών και Σκύδρας με προτάσεις για ωρίμανση απαραίτητων νομοθετικών παρεμβάσεων προς όφελος των πολιτών.
Ο Δήμος Πέλλας έχει πολλά προβλήματα που απαιτούν λύσεις. Θα υπάρξει η μέγιστη δυνατή συνεργασία για την προώθηση λύσεων.
Ο βουλευτής Γιάννης Σηφάκης, αφού εκπροσώπησε τη Βουλή στην εκδήλωση στα Γιαννιτσά για την 17 Νοέμβρη, έκανε διαδοχικές συναντήσεις με τον Δήμαρχο Πέλλας Γρ. Στάμκο, τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑ, το ΔΣ της Ένωσης Γ.Σ., το ΔΣ του λαογραφικού συλλόγου ΦΙΛΙΠΠΟΣ και τον Σύλλογο Ποντίων Γιαννιτσών.

filippos2
Στη συνάντηση στο δημαρχείο συμμετείχε και η οργάνωση μελών ΣΥΡΙΖΑ δια των Κ. Μπαλτζή ( συντονιστή) και Άννα Φακυρούδη (γραμματέα του συντονιστικού).
Στη συνάντηση με τον Δήμαρχο αναλύθηκαν όλα τα βασικά θέματα του Δήμου Πέλλας, τα έργα που πρέπει να επιδιωχθεί η συνέχιση τους σαν «γέφυρα» στο νέο ΕΣΠΑ, τα προβλήματα έργων που έχουν «κολλήσει», η διαχείριση απορριμάτων, μελέτη αρδευτικών έργων, θέματα διεκδίκησης των στρατοπέδων, θέματα του Νοσοκομείου, χρεών της ΔΕΥΑΓ από το παρελθόν, θέματα τουριστικής αξιοποίησης της πόλης και του χώρου της Πελλαίας χώρας καθώς και τα μεγάλα έργα των παρακάμψεων Χαλκηδώνας και Γιαννιτσών, της ανάθεσης της οριστικής μελέτης για τον προαστιακό σιδηρόδρομο Θεσσαλονίκης – Έδεσσας μέσω Γιαννιτσών, αντιπλημμυρικά έργα στον Λουδία, Φράγμα Καλής, λιμνοδεξαμενή Γραμμόσκας και άλλα.
Αποφασίστηκε η συνεργασία για την επίλυση τους και καθορίστηκε πλάνο ενεργειών.
Στη συνάντηση με τον «ΦΙΛΙΠΠΟ» εκτιμήθηκε από τον βουλευτή η πολύ σημαντική συνεισφορά του στα γράμματα, στην διατήρηση της ιστορικής μνήμης, στην επιμόρφωση των πολιτών μέσω του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου που διατηρεί καθώς και με την έκδοση περιοδικού και βιβλίων. Έγιναν προτάσεις για την ίδρυση νέου μουσείου που θα μεταφερθεί το πλούσιο ιστορικό και λαογραφικό υλικό που έχει στην κατοχή του ο σύλλογος. Αποφασίστηκε στενή συνεργασία.
Με τον ποντιακό σύλλογο εκτιμήθηκε η πολύ μεγάλη προσπάθεια που έχει κάνει για πολλές δεκαετίες, η μεγάλη πολιτιστική προσφορά με την διάσωση και διάδοση και στα νέα παιδιά της ποντιακής παράδοσης και συζητήθηκαν τρόποι ενίσχυσης του μέσω ένταξης του σε ευρωπαϊκά προγράμματα. Το ΔΣ του συλλόγου προσκάλεσε τον βουλευτή στον χώρο του για περαιτέρω συνεργασία, συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί σύντομα.
Στην Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών συζητήθηκαν αγροτικά θέματα και θέματα ανάγκης βιώσιμης ρύθμισης παλαιών χρεών. Αποφασίστηκε συντονισμός ενεργειών.
Την Τετάρτη 18.11.2015 ο βουλευτής επισκέφτηκε την ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ για το κτηματολόγιο Γιαννιτσών και Σκύδρας. Στη συνάντηση παρευρέθηκε η Διευθύνουσα Σύμβουλος του κτηματολογίου ιστίνα Κλωνάρη, στελέχη της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ και εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρίας. Να σημειωθεί ότι η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη αρκετές μέρες πριν. Στην συνάντηση, η οποία διακρίθηκε για την ιδιαίτερη ποιότητα των σκέψεων και προτάσεων για επίλυση πραγματικών προβλημάτων προς όφελος των πολιτών συζητήθηκαν ( προκειμένου να ωριμάσουν και να προωθηθούν) αναγκαίες νομοθετικές παρεμβάσεις και ακόμη η ανάγκη θέσπισης δυνατότητας ρύθμισης των τελών κτηματογράφησης. Ακόμη προτάθηκε και έγινε δεκτή η εκκίνηση ενημέρωσης του κοινού για την επικείμενη κτηματογράφηση, λαμβάνοντας υπ’ όψιν παραλείψεις και λάθη (που οδήγησαν σε καθυστερήσεις) στην εφαρμογή του κτηματολογίου στην Αλμωπία και Έδεσσα. Αποφασίστηκε στενή συνεργασία και νέα συνάντηση.

Συναντήσεις Γιάννη Σηφάκη στα Γιαννιτσά

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου