Thursday, 28 March, 2024

Συναντήσεις Δημάρχου Έδεσσας με Υπουργούς

Σειρά συναντήσεων με υπουργούς είχε ο Δήμαρχος Έδεσσας, Δημήτρης Γιάννου στο πρόσφατο ταξίδι του στην Αθήνα.

Με τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, συζήτησαν το θέμα της συμπληρωματικής χρηματοδότησης, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, για την ολοκλήρωση των υποδομών του καινούριο γηπέδου της Έδεσσας στο νέο Αθλητικό Κέντρο. Το έργο της κατασκευής του καινούριου γηπέδου προχωράει κανονικά και ο Δήμος Έδεσσας μεριμνά έτσι ώστε να υπάρξει συνέχιση της χρηματοδότησης και απρόσκοπτη συνέχιση των εργασιών μέχρι την ολοκλήρωση του έργου.

Με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, συζητήθηκαν σε πολύ καλό κλίμα όλα τα ζητήματα του Δήμου Έδεσσας που σχετίζονται με τις αρμοδιότητες του υπουργείου, όπως η επίσπευση των διαδικασιών έγκρισης της δημοπράτησης του μεγάλου έργου της αποκατάστασης και επανάχρησης του Κανναβουργείου, η πραγματοποίηση ανασκαφών στον αρχαιολογικό χώρο του Λόγγου, η αποκατάσταση του παλιού τεμένους της Έδεσσας για την επανάχρησή του ως μόνιμης έκθεσης των αρχαιολογικών ευρημάτων της περιοχής και η αποπεράτωση των εργασιών στο κτήριο του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η κα Υπουργός είναι θετική σε όλα τα θέματα που έθιξε ο Δήμαρχος και μάλιστα δεσμεύτηκε ότι θα επισκεφθεί την Έδεσσα και τον αρχαιολογικό χώρο του Λόγγου για να συζητηθεί επιτόπου το ζήτημα των ανασκαφών.

Τέλος, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, συζητήθηκαν τα ζητήματα του χρηματοδοτικού Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» όπου ο Δήμος Έδεσσας θα καταθέσει προτάσεις σε όλα τα μέτρα, στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου σχεδιασμού που έχει γίνει και της συνολικής αντιμετώπισης των ζητημάτων ανάπτυξης της περιοχής. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την Αυτοδιοίκηση και ο Δήμος Έδεσσας στοχεύει στην διεκδίκηση σημαντικών πόρων για την υλοποίηση μίας σειράς αναπτυξιακών έργων.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου