Friday, 29 March, 2024

Συνεδρίαση για άνοιγμα σχολείων: Επανεξέταση στις 4 Ιανουαρίου

Κρίσιμη, αλλά σε κάθε περίπτωση όχι ημέρα αποφάσεων, η σημερινή μαραθώνια σύσκεψη των Λοιμωξιολόγων, παρουσία της υπουργού παιδείας, για το άνοιγμα των σχολείων.

Η τηλεδιάσκεψη της Υπουργού με τους ειδικούς ολοκληρώθηκε. Είναι θετικοί στο άνοιγμα των σχολείων και το ζήτημα θα επανεξεταστεί στις 4/1/2021.

Το παραπάνω προκύπτει ως αποτέλεσμα εντονότατου προβληματισμού με το επικρατέστερο σενάριο, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΣΚΑΙ, όπως αυτό προκύπτει από την συγκεκριμένη τηλεδιάσκεψη, να είναι το σταδιακό άνοιγμα των σχολείων με προτεραιότητα σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία στις 8 Ιανουαρίου.

Αναλυτικότερα, συντριπτική πλειοψηφία των ειδικών και των μελών της επιτροπής φαίνεται να προτάσσει αυτό το σενάριο ενώ επικρατεί έντονος προβληματισμός όσον αφορά το άνοιγμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δηλαδή των Γυμνασίων και των Λυκείων – με τα Λύκεια δε να αποτελούν την μεγαλύτερη πηγή προβληματισμού καθώς ο βαθμός της μεταδοτικότητας σε αυτά, φαίνεται μεγαλύτερος και η τήρηση των μέτρων ενδεχομένως δεν γίνεται κατά γράμμα.

Σχεδόν οι μισοί Λοιμωξιολόγοι- μέλη της επιτροπής, σύμφωνα τις προαναφερθείσες πληροφορίες, ζήτησαν να καταγράψουν και να εξετάσουν διεξοδικά και άλλα επιδημιολογικά στοιχεία των επόμενων ημερών προκειμένου να είναι βέβαιοι ότι το άνοιγμα και για αυτή τη βαθμίδα εκπαίδευσης θα είναι ασφαλές. Σημειώνεται πως υπήρξαν, όπως φαίνεται και κάποιες μεμονωμένες φωνές που τάχθηκαν υπέρ του «οριζόντιου ανοίγματος» όλων των βαθμίδων στις 11 ή 15 Ιανουαρίου.

Πηγή: skai.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου